elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina tindrà un Punt Violeta durant els Moros i Cristians

Cocentaina tindrà un Punt Violeta durant els Moros i Cristians
  • Estarà disponible els dies 11,12 i 13 d’agost des de l’1 fins a les 5 de la matinada en l’avinguda del País Valencià per tal d’evitar agressions masclistes durant les festes

L’Ajuntament de Cocentaina està compromés amb el feminisme i els drets de les dones. Per aquest motiu, i amb l’objectiu ferm de combatre qualsevol classe de violència masclista, ha decidit col·locar, per primera vegada en la història de la Vila Comtal, un Punt Violeta d’atenció a les víctimes que estarà situat a l’avinguda del País Valencià, a prop de la barra i de l’escenari de les actuacions de la nit.

El Punt Violeta estarà obert durant els dies 11, 12 i 13 d’agost en horari d’1 a 5 de la matinada, mentre se celebren les festes de Moros i Cristians, i qualsevol persona que ho necessite podrà acudir a aquesta ubicació i el personal de l’Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar d’Alcoi i Comarques (ACOVIFA) l’assistirà en tots els àmbits necessaris (social, jurídic i psicològic) i posarà el seu cas en mans de l’autoritat pertinent.

En paraules de Javi Sansalvador (Compromís), regidor de Festes i Serveis Socials, «el masclisme és un problema estructural de la nostra societat i l’hem d’aturar entre tots. Per això, volem que aquest Punt Violeta supose un abans i un després. Es tracta d’una ferramenta clau en la conscienciació i la prevenció de les agressions masclistes i el que tenim clar és que l’Ajuntament de Cocentaina no consentirà mai que cap home atempte contra els drets, la llibertat o la vida de cap dona».

Pujar