elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina sol·licita un nou taller d'ocupació per a donar feina i formació a 10 joves durant un any

    L'Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la concessió d'un nou taller d'ocupació que entrarà en vigor el pròxim mes de juny i està emmarcat dins del sistema de Garantia Juvenil. Es tracta de la re-edició del 'T'Avalem Cocentaina Actua II', un programa mixt de formació i ocupació en atenció sociosanitària per a joves d'entre 16 i 30 anys.
    Aquest taller d'ocupació, dotat amb més de 200.000 euros de pressupost, donarà treball i formació a un total de 10 joves entre el mes de juny del present any i finals de maig del 2019, és a dir, durant 12 mesos.

    Mariona Carbonell, regidora socialista de l'Ajuntament de Cocentaina i responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, recorda que, en el cas d'aprovar-se, aquest serà el segon taller d'ocupació que es portarà avant dins de l'especialitat de l'atenció sociosanitària De fet, en aquest moment es troba en marxa altre taller relacionat amb l'atenció turística. Aquestes són les dues especialitats que ara mateixa poden oferir-se a Cocentaina, ja que hi ha aules homologades per a impartir aquestes formacions. Amb tot, la regidora contestana avança que "s'està treballant intensament per a homologar 3 aules més amb 3 especialitats diferents, i així poder seguir sol·licitant aquests programes i seguir oferint als nostres joves una alternativa d'inserció laboral a través de la formació en professions que actualment estan molt demandades en la nostra societat".

    Dins d'aquesta mateixa línia i respecte del taller d'ocupació que ara es sol·licita, Mariona Carbonell reflexiona sobre la importància d'oferir atenció sociosanitària en el domicili d'una forma qualificada: "Aquest servei en el domicili millora la qualitat de vida i la promoció de l'autonomia de les persones per a facilitar-los la permanència en el medi habitual, sa casa. I més tenint en compte la situació actual en la qual ha augmentat la població en situació de dependència i els models de família han canviat".

    Pujar