elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina prepara la Cavalcada dels Reis d’Orient de 2023

Cocentaina prepara la Cavalcada dels Reis d’Orient de 2023
  • El Patronat del Sagrat Cor de Jesús, amb motiu del seu centenari, és l’entitat que enguany s’encarrega d’organitzar la Cavalcada

Els actes previs a la Cavalcada començaran el pròxim diumenge dia 1 de gener de 2023, quan, al voltant de les 19.00 h, l’Emissari Reial baixarà pel Passeig del Comtat per a anunciar, amb el seu Ban Reial, l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dia en què els xiquets i les xiquetes podran anar a deixar les seues cartes plenes de desitjos als patges reials. És important destacar que cal escriure ben clarament el nom i els cognoms, com també l’adreça postal, perquè així els patges podran contestar més ràpidament totes i cadascuna de les cartes que els arriben.

Seguidament, el dia 4 de gener, entre les sis de la vesprada i les nou de la nit, estarà el Patge dins del pati del Palau, mentrestant fora, a la plaça del Pla, es farà també un mercat, algunes actuacions i alguna sorpresa perquè l’espera a l’hora per a poder veure el Patge es faça més amena. Per tant, gràcies a l’esforç i al treball constant del Patronat, el Campament Reial estarà també el dia 4, un dia abans del que és habitual, ja que normalment està només el dia 5, el conegut com a Patge de les tres, a Santa Maria, al Salvador i també en alguns barris.

Finalment, el dia 5 serà la tan esperada Cavalcada a partir de les set de la vesprada, en la qual Ses Majestats els Reis Mags baixaran pel Passeig fins a arribar al Pla, a on faran l’Adoració agenollats i entregaran els seus presents als Jesuset: or, encens i mirra. En acabant, se n’anirem a casa a obrir els regals que ens han deixat Melcior, Gaspar i Baltasar, que en seran bona cosa, ja que enguany ens hem portat com uns angelets.

Pujar