elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina formarà i contractarà 21 joves mitjançant 3 programes d'ocupació

    Un total de 21 joves es beneficiaran dels tallers d'ocupació que en breu posarà en marxa l'Ajuntament de Cocentaina a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i la seua Agència de Desenvolupament Local (ADL), tot amb l'estreta col·laboració de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. Així ho ha avançat la regidora de l'àrea Mariona Carbonell, qui a més ha afegit que els recursos econòmics que es destinaran a aquests tres tallers d'ocupació ascendeixen a vora els 300.000 euros, situant així a Cocentaina com un dels municipis de les nostres comarques que més esforços destina a l'ocupació dels joves i aturats.

    El primer dels tallers comença aquest mateix 1r de juny. Es tracta del Taller d´ocupació 'T'Avalem. Descobrint l'entorn', un programa mixt que combina formació i ocupació al voltant de la participació en obres o serveis d'entitat pública o interés social. Aquest programa donarà treball i formació a un total de 10 joves d'entre 16 i 30 anys durant un període de 12 mesos. Els participants han d'estar inscrits al Sistema de Garantia Juvenil i, a l'acabament del taller, rebran un certificat de professionalització de promoció turística local i atenció al visitant. Amb aquest certificat poden optar a obtenir feina com a caps d'oficina d'informació turística, promotor turístic, agent de desenvolupament turístic local...

    Però a banda d'aquest 'T'Avalem', hi ha dos programes més que s'acaben de sol·licitar i que, s'espera, seran aprovats en breu. Es tracta de EMCUJU i EMPUJU, el primer destinat a la contractació de persones joves amb qualificació per part d'entitats locals (3 persones) i el segon per a la contractació de persones joves no qualificades, també per part d'entitats locals (8 persones). Ambdós programes es troben emmarcats també dins del Sistema de Garantia Juvenil i donaran treball als seus participants, majors de 16 anys, durant un període de 7 mesos a jornada completa.

    Mariona Carbonell, regidora de Promoció Econòmica en l'Ajuntament de Cocentaina, ha agraït, per una banda, l'esforç del personal administratiu del consistori per tal de preparar tota la documentació necessària i poder així prendre part de totes les iniciatives d'aquest tipus que s'ofereixen des de l'administració autonòmica de Ximo Puig. "D'un temps a esta banda venim treballant de valent per poder acollir-nos a totes les convocatòries com aquestes i no deixar perdre ni un sòl dels recursos que se'ns ofereixen per a destinar-lo a augmentar les opcions d'ocupació entre la nostra població més jove. Aquesta línia de treball va donant els seus fruits i veiem com, una vegada més, Cocentaina és dels pocs municipis del nostre voltant que assumeix aquesta responsabilitat i porta avant tants programes d'ocupació com es puga. Considerem que aquesta és la feina i el paper que ha d'aportar una administració local com és l'Ajuntament de Cocentaina, fer tot el que estiga al nostre abast per tal que els nostres veïns i veïnes puguen seguir desenvolupant-se i puguen optar als recursos que, de fet, els pertanyen per dret propi", concloïa Carbonell.

    Pujar