elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina enceta el 2017 amb un total de 31 persones contractades mitjançant diferents programes d'ocupació

Cocentaina enceta el 2017 amb un total de 31 persones contractades mitjançant diferents programes d'ocupació

  L'Ajuntament de Cocentaina ha contractat a un total de 31 persones durant l'última quinzena del 2016 per a participar en diferents tallers d'ocupació. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'ha treballat en l'elaboració de la documentació necessària que ha fet possible optar a un total de 5 programes diferents que permetran, durant els pròxims mesos (depenent de la durada de cada programa), donar treball a aquestes 31 persones. De fet, dels 5 programes en total sol·licitats per l'Ajuntament, tots ells han sigut aprovats i ja estan en marxa. Per a portar avant aquests programes d'ocupació social el consistori rebrà un total de 312.382,59 euros provinents de les diferents administracions. A aquesta quantitat es sumarà una aportació municipal en alguns dels casos.

  Primerament, el programa EMCORP (32.711,30 euros) ha donat treball a 1 oficial de jardineria i 6 peons de jardineria durant 3 mesos per a portar avant tasques de millora i conservació de zones verdes del poble. El programa ECORJV (37.654,23 euros) ha permés contractar a un tècnic de Gestió Administrativa, un llicenciat en Econòmiques i un llicenciat en Dret per a col·laborar en diferents àrees de la gestió municipal durant un termini de 6 mesos. Altre dels programes que es va posar en marxa el 19 de desembre va ser l'EMCOLD (33.724,19 euros), mitjançant la contractació de dos orientadors laborals destinats a assessorar els aturats de llarga durada de Cocentaina, durant un termini de 6 mesos. El quart programa aprovat ha estat l'EMCORD (22.829,27 euros), destinat a desenvolupar actuacions de pintura en edificis públics i zones comunes, contractant per a aquest fi a un oficial de pintura i 4 peons de pintura durant 3 mesos. I, per últim, el Taller d'Ocupació 'Cocentaina Actua' (185.463,60 euros) ha seleccionat a un total de 10 alumnes amb 4 professors per a rebre formació teòrica i pràctica sobre atenció sociosanitària a persones en el domicili.

  Com dèiem a l'inici, en total seran 31 persones les que es beneficiaran d'aquestes iniciatives socials de creació d'ocupació, seguint la mateixa línia que fins ara ha seguit l'Ajuntament de Cocentaina dins d'aquest àmbit d'actuació i de gestió.

  Mariona Carbonell, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cocentaina, ha avançat que des del mateix departament seguiran treballant per a, amb els recursos que l'Ajuntament té el seu abast, seguir optant a aquests programes d'ocupació i també de formació per als aturats.

  "Som conscients que aquesta línia de treball no és totalment competència nostra com a Ajuntament, sinó d'altres administracions superiors, i per això de vegades comptem amb informes desfavorables de la intervenció local. Però no podem donar l'esquena al poble i no podem sinó treballar de valent perquè aquestes actuacions seguisquen desenvolupant-se i així alleujar els problemes econòmics a aquells veïns i veïnes que els estiguen sofrint. Dir que no és competència nostra i quedar-nos de braços plegats ens semblaria una deslleialtat als contestans i contestanes i una irresponsabilitat per la nostra part. En aquest sentit i com ja hem advertit, seguirem treballant perquè en el futur pròxim puguem seguir anunciant mesures com aquestes que puguen donar treball a 31 persones o, si es pot, a més encara", conclou la regidora contestana.

  Pujar