elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina crea el Consell del Nucli Antic

Cocentaina crea el Consell del Nucli Antic
  • La iniciativa, que tots els partits polítics contestans portaven als seus programes electorals, s’ha aprovat amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, PP, i Vox

Un dels temes que marcaren les eleccions locals del 28 de maig del 2023 a Cocentaina va ser el nucli antic. Una problemàtica que tots els partits contestans plasmaren als seus programes electorals i on ja s'incloïa la creació d’un Consell del Nucli Antic.

Després de mesos de molt de treball, aquesta proposta ha esdevingut una realitat i, per fi, s’ha aprovat al Ple Municipal la creació del citat Consell gràcies als vots afirmatius del PSPV-PSOE, Compromís, PP, i Vox.

L’objectiu és crear un canal de comunicació directe entre els veïns i les veïnes del Raval i la Vila i l’Ajuntament de Cocentaina. En aquest consell, de caràcter consultiu, estaran representats tant entitats com veïns, així com tots els partits polítics amb representació al consistori.

A més d’informar periòdicament de les accions que s’estan duent a terme i dels projectes de futur, s’escoltaran de primera mà els dubtes, suggeriments i queixes del veïnat per tal d’atendre’ls de la manera més ràpida i efectiva possible.

Irene Barrachina, regidora del Nucli Antic, ha destacat que «la nostra idea és que el Consell del Nucli Antic entre en funcionament com més aviat millor per començar a treballar. Volem que aquest Consell canalitze els problemes de la ciutadania, que la gent se senta escoltada, buscar solucions i aportar idees que puguen millorar els barris de la Vila i el Raval. Al cap i a la fi, tots els Consells, perquè tinguen vida i realment siguen útils, necessiten la participació activa de tots els seus integrants. Sabem que la tasca que tenim al davant és complexa, però també molt il·lusionant. I treballarem de valent perquè, vertaderament, el nucli antic esdevinga el cor del nostre poble».

Pujar