elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina aprova la delegació provisional de competències per a la construcció del nou col·legi Sant Joan Bosco

Cocentaina aprova la delegació provisional de competències per a la construcció del nou col·legi Sant Joan Bosco

  L'Ajuntament de Cocentaina accepta la delegació provisional de competències per part de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana per a iniciar la licitació de les obres de construcció del nou CEIP Sant Joan Bosco. Així ho va decidir tota la corporació municipal durant el Plenari celebrat aquest passat dimecres, després que durant alguns mesos les formacions del Partit Popular i el Col·lectiu-Compromís 03820 votaren en contra al projecte aprovat per unanimitat pel Consell Escolar del Bosco i el Municipal.

  Per la seua part, l'alcaldessa de Cocentaina, la socialista Mireia Estepa, manifestava després del Plenari que aquest era un "dia feliç, històric" per al municipi: "És el moment d'agrair a totes aquelles persones que durant més de 29 anys han estat al peu del canó i lluitant sense treva i amb molta educació per aconseguir el que ara tenim més prop, la unificació del Bosco".

  Amb aquesta acceptació de les competències autonòmiques, s'inicia la Fase 3 del Pla Edificant, mitjançant la qual l'Ajuntament de Cocentaina assumeix les tasques administratives per a licitar el projecte de la construcció.

  Aquesta licitació ascendirà als 6.055.125,03 euros. L'import es desglossa entre les anualitats de 2018, data en què començarà l'estudi geotècnic i la redacció del projecte bàsic, i els últims pagaments què s'hauran de fer a finals de 2021, quan l'obra haurà d'estar finalitzada. Mireia Estepa ha volgut recordar que "a la licitació demanarem que el pagament el faça directament la Generalitat Valenciana i NO l'Ajuntament de Cocentaina, tal com es va establir en la reunió del passat 6 de juliol amb el Secretari Autonòmic d'Educació, Miquel Soler. Per tant, serà Generalitat qui pagarà directament a les empreses pels seus serveis". Amb tot, destacava l'edil contestana, «l'Ajuntament de Cocentaina haurà de fer-se càrrec de les obres de conversió de l'alberg municipal (antic IES) en l'aulari per al Bosco II, una inversió que quedarà per al futur». Un projecte que l'equip de govern, els tècnics i l'equip directiu del Bosco ja porten diversos anys treballant.

  Durant el Plenari Municipal del passat dimecres es van viure moments molt emotius, ja que entre el públic estava present part de la comunitat educativa del CEIP Sant Joan Bosco qui van trencar en aplaudiments després de l'aprovació de les competències. "Durant tot aquest temps el que s'ha fet ha sigut escoltar a tota la comunitat educativa qui, amb el suport de diversos pares experts ens han ajudat molt, han insistit que el trasllat als terrenys del Bosco II i la construcció d'un nou centre era la millor solució possible, demostrant que el 'no', no tenia cap fonamentació. Ens alegra que Col·lectiu-Compromís i PP hagen rectificat perquè açò no és un problema polític, és una necessitat del poble", afirmava l'equip de Govern.

  Per últim, l'alcaldessa i regidora d'Educació de Cocentaina ha avançat que "ara s'inicien uns anys molt complicats per a l'Ajuntament contestà, la càrrega de feina administrativa serà molt major però estem convençudes que aquesta feina extra no ens pesarà, ni als i les tècniques ni per descomptat a nosaltres des de l'equip de Govern. Hem trobat moltes pedres al camí, ens hem sentit impotents en certs moments i hem escoltat moltes mentides. Però ara això ja està superat, hem de celebrar aquest nou pas però sobretot posar-nos a treballar sense descans perquè el patiment d'eixes més de 357 famílies, i tantes altres del nostre poble, tinga data de caducitat i siga 2022".

  Pujar