elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina acull la celebració dels 20 anys de la Nit d’Escola Valenciana

Cocentaina acull la celebració dels 20 anys de la Nit d’Escola Valenciana
  • Música en directe i un monòleg completen el menú del lliurament dels premis “Intentant la Llibertat”

El pròxim dissabte 18 de novembre, Cocentaina (el Comtat) acollirà la XX Nit d’Escola Valenciana, la trobada anual organitzada per l’entitat on es reuneixen les persones, col·lectius i institucions que treballen que per la normalització de la nostra llengua i que enguany retrà homenatge a l'escriptora i editora Rosa Serrano, la fundació Full pel Llibre i la Lectura i el CEIP Bosco de la capital del Comtat.

Així, l’esdeveniment arrancarà a les 18.30 hores al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, amb la participació de la Muixeranga Penyeta Blanca i la Colla de tabal i dolçaina Mal passet donant la benvinguda als assistents a aquesta festa segons s’ha desvelat a la roda de premsa de presentació de l’acte celebrada hui al saló de plens de l’Ajuntament de Cocentaina.

Però, no serà l’únic toc musical, i és que la gala de lliurament de premis, conduïda enguany per la periodista Amàlia Garrigós, estarà amenitzada per la música i veu d’Andreu Valor, amb un recorregut per cançons mítiques del nostre imaginari col·lectiu.

Això no obstant, la gala només serà l’aperitiu d’una Nit que, després de l’entrega de guardons, continuarà amb un sopar al restaurant L'Escaleta de Cocentaina, on es continuarà amb la vetlada amb el monòleg de Sarai Cerro, posant així el fermall d’or i els somriures a una cita que arriba a una xifra rodona.

PREMIS INTENTANT LA LLIBERTAT

"Intentant la llibertat" és el nom dels guardons, dissenyats per l'artista i escultor valencià Andreu Alfaro, que s’entreguen en la Nit d’Escola Valenciana a persones i entitats que treballen pel foment de la llengua i que, en paraules d’Alexandra Usó, presidenta d’Escola Valenciana, defineixen també l’esperit dels tres premiats en aquesta vintena edició.

Així, el guardó a la Trajectòria Individual, enguany serà per a l'escriptora i editora Rosa Serrano, pel seu treball impulsant l’escola Gavina, un centre capdavanter en l’ensenyament en valencià.

Pel que fa a l'Ús social del Valencià, en aquesta ocasió el guardó serà per a la Fundació Full pel foment del Llibre i la Lectura, qui enguany compleixen deu anys impulsant iniciatives com La Plaça del Llibre a diversos municipis del País Valencià.

Finalment, el guardó Extraordinari s'atorgarà al CEIP Bosco de Cocentaina, un exemple de com l’escola és el futur de la llengua i la identitat de la població, així com de les reivindicacions socials.

LA NIT

La Nit d'Escola Valenciana és la trobada anual en la qual es reuneixen persones vinculades l'entitat, així com representants institucionals, on es lliuren els guardons d'Escola Valenciana a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la nostra llengua en diversos àmbits i que enguany té també el suport de l'Ajuntament de Cocentaina, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant.

En paraules de l'alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, és un orgull acollir aquest esdeveniment que aposta per la nostra llengua i ret homenatge a les persones que, cada dia, treballen per ella. "Continuarem apostant per la nostra llengua i la nostra cultura en aquests temps d'incertesa", ha conclòs.

Alexandra Usó, presidenta d’Escola Valenciana, ha indicat que aquesta “serà una gala emotiva i especial” per arribar a la xifra redona dels 20 anys, així com pels premis que s’atorguen.

Finalment, des de la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià també s'han mostrat molts satisfets pel treball fet i, especialment, per premiar al CEIP Bosco a tota una trajectòria de defensa de l'ensenyament públic i en valencià.

Pujar