elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina acollirà la novena edició del SENT-ME

Cocentaina acollirà la novena edició del SENT-ME

  L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, el regidor de Cultura, Iván Jover, i el creador i director artístic del Festival, Ignacio García-Vidal, han donat a conéixer la programació del Sent-me 2023. L’edició d’aquest any del SENT-ME COCENTAINA (Simpòsium Encontre de Noves Tendències en Música i Educació) està prevista entre el 10 i el 13 de juliol i destaca per mantindre l’altíssima qualitat, a la qual ens té acostumats, en la seua programació.

  La proposta educativa d'aquesta edició es centra en les Jornades de Composició Musical, obertes a tots els compositors professionals i amateurs, impartides pel reconegut compositor Andrés Valero-Castells, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València.

  El concert inaugural d’aquesta novena edició tindrà lloc el dilluns 10 de juliol i, com tota la resta de les actuacions, serà a les 22.00 h i al Palau Comtal. L’orquestra encarregada d’inaugurar aquesta edició del Sent-me serà l’Hesperian Symphony Orchestra, dirigida pel mestre contestà Ignacio García-Vidal, una orquestra avalada per més de 100 actuacions en destacats festivals de música clàssica arreu del territori nacional. El Palau acollirà la interpretació d’una de les simfonies més conegudes i belles de la Història de la Música: la Simfonia número 9 «del Nou Món» del compositor txec Antonín L. Dvořák.

  Per una altra banda, el SENT-ME comptarà el dia 11 de juliol amb la presència del conegut i reconegut actor Pepe Viyuela i del baríton Luis Santana que presentaran l’espectacle «Río de poesía», un simpàtic recital amb molt de sentit de l'humor que es construeix a partir d’una selecció de fragments i relats dels grans escriptors de la literatura espanyola amb la visió personal d'un dels actors més estimats i carismàtics de l'escena nacional.

  Una altra de les sorpreses atractives amb les qual comptarà enguany el simposi és l’actuació, el dimecres 12, de Capella de Ministrers, grup de música barroca creat i dirigit pel musicòleg Carles Magraner, que acaba d’estar guardonat amb el prestigiós Premi Internacional de la Música Clàssica 2023 (ICMA). A Cocentaina ens portaran l’espectacle «Al·legoria de l’Amor», sobre la introspecció i l'esperit en la cort dels ducs de Calàbria, una selecció acurada de nadales populars i pastorals, com també de Nadal i amatòries.

  Tancarà aquesta gran edició la secció de metalls de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) dins del cicle «Les arts amb tu» que ens oferirà un programa amb peces de Chris Hazell, Georges Bizet i bandes sonores d’èxit de Jhon Williams, com ara ET o Star Wars.

  El preu de l’entrada per a cada concert serà de 5 euros i la venda s’obrirà al mes de juny.

  Tota la informació de SENT-ME COCENTAINA 2023 es pot trobar en la web https://www.cocentaina.es/es/patrimoni-i-cultura/sent-me o en el telèfon 965592795

  Pujar