elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benestar Social i els centres educatius revisen el protocol de declaració de risc del menor

Benestar Social i els centres educatius revisen el protocol de declaració de risc del menor

    Els centres educatius de Cocentaina, la inspectora d'Educació, les professionals del departament de Benestar Social i la regidora d'Educació i Benestar Social es reunien per a revisar el protocol de declaració de risc del menor.

    La Generalitat Valenciana considera que existix una situació de risc per al menor, quan per circumstàncies personals, interpersonals o de l'entorn, existix un perjudici per al desenvolupament i/o benestar personal o social del xiquet sense que siga necessària l'assumpció de la tutela per part de l'administració. En les situacions de risc, el perjudici que afecta el menor no aconseguix la gravetat suficient per a justificar la seua separació del nucli familiar, per la qual cosa la intervenció de l'administració consistix en intentar eliminar, dins la família, els factors de risc.

    L'apreciació, la intervenció i l'execució de mesures davant de situacions de risc, és una competència municipal. Són els docents els encarregats de donar l'avís que han apreciat elements de risc, aleshores l'equip de serveis socials inicia el procediment i elabora el projecte d'intervenció social i educativa amb la família per poder començar a treballar ells i eliminar tots els factors de risc.

    La regidora, Mireia Estepa, explicava que el motiu de la reunió era repassar el procediment i aclarir dubtes respecte a la declaració de risc: «és importantíssim que els centres educatius i el departament de Benestar Social estiguen ben coordinats per a garantir una protecció total als menors i posar a la disposició de les famílies totes les ferramentes possibles perquè eliminen les situacions que posen en perill als seus fills o filles, fent un seguiment exhaustiu de cada cas perquè si la família no es responsabilitza i el risc per al menor es manté, actuem amb contundència per a protegir-lo».

    Pujar