elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquest dissabte tindrà lloc el traspàs de càrrecs dels comtes, mossèn i súplica per a les festes de la Mare de Déu el Miracle de 2024

Aquest dissabte tindrà lloc el traspàs de càrrecs dels comtes, mossèn i súplica per a les festes de la Mare de Déu el Miracle de 2024

  Les festes Patronals de la Mare de Déu del Miracle tenen també els seus devots destacats, per una banda tres xiquets representen la societat del moment del descobriment del Miracle: eixe 19 d’abril de 1520, quan mossèn oficiava l’Eucaristia en presencia del fill del comte de Cocentaina, Guillem Roís de Corella, de Costantino Fajardo, (que vindria ser com el sagristà) i d’un xiquet, Gaspar, que feia d’escolanet i que va ser el primer pregoner del fet ocorregut a la capella. L’acta diu que mossèn va veure una suor estranya en el rostre de la Inmaculada que presidia l’altar de Sant Antoni i rasgant el vel, se’n va adonar que eren gotes de sang, 27 llàgrimes que canviaren el sentir i la devoció contestana, i que fins i tot, substituí l’advocació d’Inmaculada per la de Mare de Déu del Miracle.

  Doncs bé, Javi Oltra Castelló serà Mossén Onofre Satorre, ell durà la Icona, representant així a eixe mossèn que va presenciar i viure el Miracle in situ; Paula Vicent Pascual representarà a la senyora Àngela de Borja comtessa de Cocentaina i Rafa Ferri Cortell representa a Roderic Roís de Corella, els comtes que en aquell 1520 governaven a Cocentaina, establerts en el Palau Comtal. Tots dos amb una fe cega en la Icona bizantina a la que professaven molta devoció,  foren els qui mantingueren eixa fe generació, darrere de generació, cuidant el Quadre i la capella fins que es decidí fer-li una capella més gran degut a la gran devoció que Cocentaina i els pobles del voltant li professaren a aquesta Verge de rostre serè i mirada amorosa. Tanmateix, Arantxa Ferrándiz Fenollar serà la veu que recitarà el dia 19 d’abril el bonic text de Francisco Maíquez Canet que descriu el fervor i devoció contestana.

  Tots ells tindran un paper destacar aquest dissabte, ja que a la capella de Sant Antoni, este dissabte 20, tindrà lloc el traspàs de càrrecs, on el mossèn rebrà la Icona de la Mare de Déu, la comtessa el rosari i el comte el cetre, mentre que la súplica rebrà el text de la poesia. I tot es farà en un acte senzill però molt emotiu a la pròpia capella, lloc del miracle 504 anys després.

  En primer lloc es resaran vespres i després tindrà lloc l’acte. Serà a les 20:15h. Com que l’ermita de Sant Antoni és xicoteta, s’habilitarà una pantalla al monestir per a que la gent puga seguir l’acte des d’allí i també ho podran seguir pel canal facebook de la Pia Unió.

  La Pia Unió, a través dels seus presidents José Torró i Maria Dolores Franco, convida a tots assistir a aquest acte que enceta el comte enrere per a les festes de 2024 i acompanyar a aquestes quatre persones que junt a Ernesto Ferrándiz, autor del cartell, sor Milagro, pregonera de la festa i Pepe Ribelles i Mari Carmen Albors, majors que rebran l’homenatge tindran un paper destacat en la pròxima trilogia mariana de Cocentaina.

  Pujar