elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1300 alumnes inicien el curs a Cocentaina

1300 alumnes inicien el curs a Cocentaina

  Aproximadament 1300 xiquets i xiquetes tornen als centres educatius contestans per a seguir amb la seua formació, un curs que es preveu molt intens, amb un fum de noves rutines i amb la possibilitat en l’aire d’introduir l’aprenentatge des de casa en el cas de confinament.

  Un total de 232 alumnes en els cursos d’Infantil, 584 en Primària i 480, més o menys, entre Secundària, Batxillerat i cicles formatius formen el total d’alumnat que inicia el curs.

  Una novetat important en aquest inici és que l’alumnat del Bosco II ha començat les classes al nou aulari, situat en l’antic alberg municipal, on estaran fins que finalitzen, d’ací uns pocs anys, les obres d’unificació i construcció del nou col·legi.

  La regidora d’Educació, Mireia Estepa, explica les inversions que ha fet l’Ajuntament de Cocentaina per al present curs: «hem fet un esforç econòmic important per augmentar les hores de neteja i el material per garantir que es complixen els protocols sanitaris que ha marcat Conselleria d’Educació. Ens enfrontem a un curs complicat per a l’alumnat, les docents i les famílies i des del govern s’esforcem per donar la seguretat que l’aprenentatge en les escoles, en la part que ens correspon, va a ser segur».

  Aquesta no és la única inversió, ja que a l’escola infantil municipal també s’ha fet una millora de més de 3000€ al pati per separar els grups i garantir les aules bambolla. I al nou aulari del Bosco II també s’ha invertit una quantitat similar per acollir als xiquets i xiquetes a les noves instal·lacions.

  També s’incorporaran a les classes els més menuts del poble que acudiran a l’escola infantil municipal Sant Hipòlit que aquest curs comptarà amb una aula per a xiquetes i xiquets d’1 a 2 anys i dos aules per als d’un any més, recordar que la Generalitat es fa càrrec del cost de l’educació de l’alumnat de 2 a 3 anys, per aquest motiu, l’educació és gratuïta a l’escola municipal.

  Mireia Estepa desitja a tota la comunitat educativa «un curs ple d’aprenentatges que acreixerà la seua capacitat d’adaptabilitat donades les circumstàncies que estem vivint. Aquest curs és un repte i, estic segura, que el superarem!»

  Pujar