elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament prepara la declaració de BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal

L’Ajuntament prepara la declaració de BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament prepara la declaració de BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal - (foto 2)

  El regidor del Port, Alejandro García, i la regidora de Turisme, Dolors Gimeno s’han reunit amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València per a planificar els actes de celebració de la declaració com a BIC de la Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Albufera. A la reunió també han assistit les associacions de pescadors i de Vela Llatina de la població, així com els col·lectius i els representants polítics de Silla, Sollana i València. És la primera vegada que es reuneixen tots els ajuntaments i els col·lectius vinculats amb l’Albufera per a treballar en la promoció de les activitats tradicionals del llac.

  La Vela Llatina i la pesca artesanal de l’Abufera seran declarades Bé d’Interés Cultural el pròxim 4 de novembre i en la reunió s’estan preparant els actes per a celebrar la declaració, tant el dia després, el 5 de novembre, com la setmana prèvia. Els assistents han convocat altra reunió per a la setmana pròxima.

  De moment, a falta de concretar els actes, ja s’ha creat una etiqueta (#BICvelallatinaipesca) per a compartir comentaris i informació en les xarxes socials.

  Prèviament, l’Ajuntament de Catarroja, en les festes majors ha exposat diverses embarcacions a vela a la porta del consistori i ha inaugurat una exposició sobre les activitats tradicionals de l’Albufera a la sala d’exposicions del Palau de Vivanco.

  Altres reunions per a impulsar el Port

  Així mateix, fa unes setmanes, la directora del Parc Natural de l’Albufera, Paloma Matehache, es va reunir amb representants de la confraria de pescadors de Catarroja, l’associació de la Vela Llatina, hostelers del Port i amb el regidor del Port, Alejandro García i l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, per a escoltar les propostes de l’Ajuntament i dels col·lectius vinculats a la zona en referència a les actuacions que es volen realizar per a millorar el Port de Catarroja.

  Paloma Matehache es va comprometre a no bloquejar i a impulsar els projectes que tant els col·lectius com l’Ajuntament li han plantejat per a millorar el Port. Des del Parc Natural de l’Albufera no es posarà cap impediment per a dur a terme estes intervencions ja que respecten en tot moment l’entorn natural.

  Pujar