18 de juliol de 2019 18/7/19

Catarroja organitza la primera edició dels Premis a Persones Emprenedores i Gestió Empresarial

Catarroja organitza la primera edició dels Premis a Persones Emprenedores i Gestió Empresarial - (foto 1)

Amb l'objectiu de fomentar l'ocupació a través de l'emprenedoria, reconéixer a les persones amb iniciativa emprenedora que han començat un nou negoci i distingir la trajectòria de projectes empresarials innovadors, sorgeix la primera edició dels Premis a Persones Emprenedores i Gestió Empresarial, organitzats per la regidoria d'Impuls Econòmic de l'Ajuntament de Catarroja.

Amb el termini d'inscripció ja obert, les empreses interessades podran presentar la seua candidatura fins al 22 de setembre. Podran participar en les tres categories: premi a la creació d'empresa nova, premi a la trajectòria empresarial, i premi a la creació d'empreses per dones.

Al premi a la creació d'empresa nova podran optar empreses constituïdes a Catarroja que estiguen donades d'alta des de gener del 2014. Per a decidir el guanyador, un jurat especialitzat tindrà en compte la viabilitat tècnica i econòmica de l'entitat, la creació de llocs de treball i la innovació.

Per al premi a la trajectòria empresarial les empreses participants hauran d'estar constituïdes a Catarroja i donades d'alta com a mínim des de gener del 2008. En este cas, s'avaluarà el projecte tècnic-econòmic de l'empresa, el pla de recursos humans i ocupació i, igualment, la innovació.

Per últim, al premi a la creació d'empreses per dones només podran participar empreses catarrogines donades d'alta des de gener del 2014, les sòcies de les quals hauran de ser, com a mínim en un 50%, dones. A més, l'administració de l'empresa haurà de ser exercida únicament per dones. El jurat valorarà el projecte tècnic-econòmic, la creació de llocs de treball i la innovació.

Jurat i premis

El jurat avaluador dels projectes estarà constituït per Pepe Portilla, director d'àrea d'empresa de Florida universitària i Quique García, coordinador de Valencia Lab; Ana Company, com a representant de l'Associació d'Empresàries i Professionals de València; Francisco Montesa, director de zona de Caixa Popular; Rafael Navarro del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja i José Durán representant del Foro Empresarial de l'Horta Sud.

En cada categoria s'entregarà un primer premi de 2.000 euros i un segon premi de 1.000 euros. El dictamen del jurat es farà públic al llarg de la Setmana de l'Economia Local que se celebrarà a Catarroja durant el mes d'octubre, es publicarà a la web municipal i, així mateix, serà comunicat individualment als guanyadors.

Per a l'alcaldessa en funcions i regidora d'Impuls Econòmic, Lorena Silvent, els premis són "una aposta clara" per potenciar el teixit productiu de Catarroja". "A la celebració de la Jornada Empresarial de Catarroja vam assumir el compromís de convocar-los, és la primera vegada que se celebren", ha explicat. Segons Silvent, "es tracta de reconèixer l'esforç de les persones emprenedores, ja que són el motor de l'economia local".