elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja acaba l'any amb més de dos milions d'euros de superàvit

Catarroja acaba l'any amb més de dos milions d'euros de superàvit - (foto 1)

  L'Ajuntament de Catarroja ha tancat l'exercici 2017 amb més de 2 milions d'euros de superàvit. El consistori podrà fer ús d'esta quantitat a partir de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a realitzar actuacions dins del que es consideren com Inversions Financerament Sostenibles. És a dir, estos 2 milions d'euros podran invertir-se, per exemple, en la reparació de carrers i places del municipi o en espais municipals d'usos múltiples.

  Tots els grups polítics del Ple han agraït l'esforç i la implicació de les treballadores i els treballadors de l'Ajuntament, ja que gràcies a la seua tasca s'ha aconseguit tancar l'any en situació de superàvit i amb uns fons líquids que ascendeixen a més de 5 milions d'euros. Així mateix, el deute a llarg termini s'ha reduït fins al 42%. Cal dir que a principi de legislatura, este deute superava el 62%, per tant, el departament econòmic ha aconseguit reduir-lo en més d'un 20%.

  Per altra banda, també s'ha produït una baixada important quant al pagament dels proveïdors, ja que actualment es realitza al cap de 28 dies, per davall del que preveu la llei. En 2015, els pagaments es realitzaven de mitjana als 54 dies.

  Inversions amb recursos propis

  A causa del bon estat dels comptes de l'Ajuntament, s'han pogut emprendre diverses accions fent ús dels recursos propis i evitant préstecs amb entitats financeres. Un dels projectes més importants és la reforma integral de l'avinguda de la Diputació, per a la qual s'han invertit 1,8 milions d'euros. A més, també s'han pogut realitzar intervencions al carrer de La Reina i Blasco Ibáñez i, pròximament, començarà la reconversió de l'antiga casa de l'escultor Alfonso Pérez en un Espai Jove.

  El regidor d'Hisenda, Juan Carlos Martínez, ha valorat el treball del personal del consistori i ha destacat "la importància d'haver reduït els temps de pagament als proveïdors". "El fet que estos pagaments es realitzen en menys de 30 dies té un impacte molt positiu en el comerç i la indústria local", ha declarat.

  Pujar