Compromís demana incloure la redacció dels projectes del Pla Edificant de cinc centres educatius en el pressupost municipal
García ha sol·licitat “la instal·lació d’ombra al CEIP Mestre Canós, ajudes per a les associacions culturals i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica o el foment de l’ús de la mobilitat sostenible”
Compromís per Castelló ha reclamat incloure en el pressupost municipal amb l’aprovació de la propera modificació de crèdit la redacció dels projectes del Pla Edificant de fins a cinc centres educatius de la ciutat de Castelló. “Presentem esmenes per a que es puguen executar les reformes i obres en els centres educatius, que ja estaven aprovades pel Consell Escolar Municipal, i que nosaltres vam començar a treballar”, ha explicat el portaveu local, Ignasi García.
“No podem entendre que el PP es negue a la reforma integral del col·legi Bisbe Climent, es negue a obres en els centres educatius Cervantes, Sant Agustí, Carles Selma, i altres centres, que cal actuar, i des de que governa la dreta ens veiem en una paràlisis total en obres imprescindibles per a la educació de la nostra ciutat”, ha lamentat García. “Es tracta de 125.000 per a la redacció dels projectes”, quan el Pla Edificant suposa prop de 20 milions d’euros d’inversió en la nostra ciutat en infraestructures educatives, de fet 5 milions d’euros d’inversió d’aquest pressupost corresponen a aquest pla.
A més, de pressupostar en 90.000 euros la instal·lació d’ombres en el CEIP Mestre Canós, “tal i com es va acordar en el ple municipal”, per evitar que “es repetisquen les insolacions entre els xiquets i xiquetes”.
I per altra banda, la coalició Compromís a la ciutat de Castelló també ha presentat esmenes a la modificació de crèdit que proposa el PP de Carrasco, perquè “no pot ser que en un pressupost de 230 milions d’euros el PP i Vox retallen en polítiques feministes, retallen a les associacions culturals que tan fan per la nostra ciutat o retallen en els cursos en valencià que han deixat de fer-se, i que la gent continua reclamant”, ha lamentat García.
Es tracta de 18.000 euros per a signar un conveni amb el Grup de Recerca de la memòria històrica, poc més de 50.000 euros per ajudar a associacions i entitats de la ciutat que treballen per la nostra cultura i història, com la Fundació Caixa Castelló, la Fundació Huguet, Soler i Godes, Isonomía, Escola Valenciana o ACPV, que “s’han reduït o desaparegut en l’actual pressupost”.
I per últim, en foment de l’ús de la mobilitat sostenible s’ha de comptar amb la societat civil de Castelló, amb accions al llarg de l’any amb 8000 euros. “Esmenes que busquen millorar les infraestructures educatives, que busquen millorar el teixit associatiu de la nostra ciutat, de la nostra història”, ha finalitzat García.