CASTELLÓN | POLÍTICA

Castelló consolida el seu model de política social amb una inversió de 14,38 milions d'euros

MARIOLA ROSELLÓ - 09/09/2020

Sol per a fer front a la pandèmia s'han destinat 2,5 milions d'euros

La crisi sanitària ha posat de manifest la necessitat de comptar amb unes polítiques de benestar social forts per a poder oferir als ciutadans una atenció de qualitat que cobrisca les seues necessitats més bàsiques. Aquesta realitat va arribar el mes de març passat a tots els municipis, i a Castelló li va enxampar amb els deures fets.

Així ho han constatat les xifres oferides per l'alcaldessa, Amparo Marco, i el que ha sigut responsable de l'àrea de Benestar Social fins al moment, José Luis López, els qui han posat en valor l'esforç realitzat i la labor culminada.

“En aquests anys hem aconseguit canviar el model de Benestar Social, passant de l'assistencialisme a un model d'intervenció integral, d'acompanyament i d'apoderament de les persones” ha destacat Marco, al mateix temps que apuntat un creixement del 56% de la inversió en aquesta regidoria des de l'any 2015.

Des d'aqueix any – en què l'actual equip de govern va arribar a l'Ajuntament - el personal destinat a la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha augmentat en quasi un 70%. Per al present exercici es destinaran 14,38 milions d'euros en polítiques socials.

En aquests cinc anys, s'han ampliat i millorat projectes i serveis com la teleassistència domiciliara, *Menjar a casa, dependència i transport adaptat. Un reforç que, com diem, ha permés fer front a l'emergència del COVID-19 amb més garanties.

Una situació d'emergència

Des que esclatara la pandèmia del coronavirus, a la ciutat de Castelló s'han invertida prop de 2,5 milions d'euros. Un pressupost que ha anat destinat a ajudes, prestacions i nous serveis d'atenció social i ajuda als col·lectius més vulnerables. D'ells, dos milions d'euros han anat destinats a emergència social (ajudes d'urgència per a pagament de subministraments, lloguer, alimentació, etc.).

Així mateix, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, es van posar en marxa nous serveis o es van ampliar els existents. Entre ells, el servei de menjars a domicili per a persones majors que viuen soles i el servei d'atenció a domicili. Fins a 227 persones majors s'han beneficiat d'aquests serveis que han garantit les necessitats bàsiques d'un col·lectiu vulnerable davant la covid-19. Altres mil persones s'han acollit als nous serveis per a garantir l'alimentació entre menors i famílies en situació de vulnerabilitat.

Nova regidora

Durant la trobada – celebrada telemàticament – també s'ha realitzat la presentació oficial de la nova responsable de l'àrea, Mary Carmen Ribera, qui ha destacat que continuarà la labor inicia per a aconseguir “una Castelló més social, integradora, amable i, sobretot, que no deixe a ningú en el camí”.

Per això, ha destacat que, en els pròxims mesos, continuarà sent una prioritat continuar amb el treball realitzat per a pal·liar l'emergència social generada per la pandèmia. A més, ha avançat que es posarà en marxa una línia d'ajudes per a fomentar els projectes que realitzaran associacions i entitats prestadores de serveis socials.