CASTELLÓN | SOCIETAT

Més de 4.500 xiquets participen en les xarrades d'educació viària de la Policia Local de Castelló

ELPERIODIC.COM - 15/08/2023

Els alumnes han rebut formació teòrica i pràctica i han aprés les normes que els afecten com a conductors, passatgers o vianants

La Policia Local de Castelló ha dut a terme durant aquest curs escolar 2022/23 més d'un centenar de xarrades educatives sobre Educació Viària de les quals s'han beneficiat 4.550 alumnes d'Infantil, Primària i Secundària de la capital. Aquestes s'han desenvolupat al parc infantil de trànsit, situat en les instal·lacions de Tetuan XIV, on els menors han rebut formació teòrica i pràctica, així com també han aprés, de manera amena i concorde a la seua edat, les normes que els afecten com a conductors, passatgers o vianants.

Els agents també van impartir lliçons en els centres educatius sobre detecció i prevenció de l'assetjament escolar (40 xarrades), així com sobre cura del medi ambient -al juliol- i respecte a les normatives sobre pirotècnia dirigides a alumnes de 5é i 6é de Primària amb un centenar d'assistents.

D'altra banda, l'agent destinada en la Unitat de Mediació Comunitària (mediació en conflictes privats de qualsevol índole i xarrades sobre convivència) ha impartit 27 xarrades en cinc centres educatius amb més de 450 assistents.

Respecte al programa ComunicaJove, que va nàixer per a acostar la Policia Local als xavals entre 12 i 16 anys mitjançant les xarxes socials, aquest curs es van dur a terme 120 classes amb al voltant de 3.000 alumnes en fins a 11 instituts de Secundària de la ciutat. Així mateix, també es va impartir una conferència als alumnes de 4t de Psicologia de la Universitat Jaume I (UJI). Els estudiants van realitzar a les xarxes 21 consultes referents a assetjament escolar, violència en l'àmbit familiar o salut mental, entre altres.

Des de la regidoria de Seguretat i Emergències destaquen la labor dels agents de les diferents unitats de la Policia Local de Castelló pel seu esforç i dedicació en un dels pilars fonamentals de la societat, com és l'educació. Asseguren que en les etapes primerenques és quan els més xicotets han de començar a conéixer els perills als quals s'enfronten en el seu dia a dia i començar a formar-se en seguretat viària o tindre coneixement del que és l'assetjament escolar i com afrontar-lo. El treball de la Policia Local per a informar i formar és crucial, sempre sota la supervisió dels pares, tutors i professors, per a garantir un futur de bones pràctiques de convivència.