elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es modifiquen els dies de recollida de residus sòlids

Es modifiquen els dies de recollida de residus sòlids

    L'Ajuntament de Carcaixent ha iniciat una campanya per informar a la ciutadania de la modificació en els dies de recollida de residus sòlids. D'esta manera, a partir de l'1 de febrer, a banda del fem ordinari, dilluns, dimecres i divendres passarà a recollir-se envasos lleugers; dimarts i dijous, paper i cartró; dissabte únicament fem, mentre que el diumenge es mantindrà la recollida de vidre.

    Per tal de traslladar als veïns i veïnes els canvis, esta setmana s'està procedint al repartiment en tots els domicilis de la localitat d'un tríptic on s'informa del nou calendari de recollida i del tipus de residu que s'ha de reciclar cada dia. A més, també s'inclou altra informació d'interès com l'horari de l'Ecoparc o del servei gratuït de retirada de mobles. Junt al tríptic s'envia un imant amb el calendari de recollida de residus sòlids per tenir la informació a l'abast de manera visual i facilitar la consulta.

    Ivan Martí, regidor de Serveis Municipals, ha explicat que el canvi en els dies de recollida es deu a una demanda de la població de fa molt de temps, "brics, llaunes i altres envasos de plàstic són deixalles que es generen en el domicili pràcticament a diari, per tant no era suficient donar l'opció de poder reciclar-los durant solament dos dies. Amb el canvi esperem que augmente la voluntat dels veïns de separar el fem que generen i, amb això, augmentar el volum de envasos lleugers que recollim". El regidor també ha recordat que el reciclatge no només ha de servir per reduir els danys al Medi Ambient i l'esgotament dels recursos, sinó que ens permet estalviar costos en producció i reduir l'ús d'energia.

    Per la seua part, Paula Lozano, regidora de Medi Ambient, ha expressat el seu dessig de que esta mesura, no solament incite a la ciutadania a reciclar un major nombre de residus sino també a fer-ho de la manera correcta, "tot i que anem pel bon camí i la conscienciació en quant al reciclatge es cada vegada major, sovint dubtem sobre quines deixalles s'haurien de separar i quines no, per tant hem volgut incloure en esta campanya informació d'utilitat per a poder avançar en la cultura del reciclatge. Encara ens queda molt de camí per recòrrer i la contribució de totes i tots, és molt important».

    Pujar