elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’incivisme obliga a instal·lar càmeres de vigilància en Carcaixent

L’incivisme obliga a instal·lar càmeres de vigilància en Carcaixent
  MÉS FOTOS
  L’incivisme obliga a instal·lar càmeres de vigilància en Carcaixent - (foto 2)

  L’incivisme d’algunes persones ha obligat a l’Ajuntament de Carcaixent a implantar càmeres de vigilància en els punts de concentració dels contenidors, amb l’objectiu de controlar les males pràctiques, identificar les persones causants i sancionar les infraccions per abocaments incontrolats.

  Des de fa mesos l’ajuntament de Carcaixent s’ha vist obligat a augmentar les tasques de neteja en els punts de concentració de contenidors, a la vista dels residus abocats per terra, que invadeixen els vials i les voreres. Són nombrosos els serveis extraordinaris que s’estan realitzant, implicant-se mitjans diversos municipals i serveis externs (Brigada d’Obres i Serveis, Empresa municipal Procarsa, empresa concessionària del servei de recollida de residus, empreses de retirada de residus contractades). Estes tasques representen unes despeses extraordinàries que paguen la totalitat de la ciutadania per culpa de les males pràctiques d’una minoria.

  Esta situació està arribant a nivells inadmissibles, pels incompliments a l’hora de gestionar la ciutadania els seus residus. De res serveix que hi haja un Ecoparc al servei dels veïns i veïnes, perquè hi ha qui buida la seua vivenda quan li ve en gana i diposita allò que no vol al carrer, aprofitant la nit, o anant als punts de contenidors sabent que no hi ha vigilància.

  Especialment cridanera és la situació del punt de contenidors que hi ha justament al costat de l’Ecoparc. Podent entrar a estes instal·lacions, hi ha qui prefereix deixar els residus fora. De la mateixa manera també resulta sorprenent que havent un servei municipal gratuït de recollida de trastos, determinats ciutadans prefereixen anar per lliure i deixar els trastos al carrer, envaint l’espai públic.

  Per tot açò, en breu s’instal·laran càmeres de vigilància en els punts de concentració dels contenidors, amb l’objectiu de desincentivar les males pràctiques, i en última instància identificar les persones infractores i poder sancionar-les.

  Per a Paco Salom, alcalde i actual regidor delegat de la neteja viària, «els abocaments incontrolats causen un gran dany al poble de Carcaixent, per les despeses extraordinàries que generen, però també per la mala imatge que donen del poble, a més dels problemes mediambientals i d’insalubritat que generen. El comportament de qui en fa mal ús dels contenidors o simplement no en fa ús és inqualificable. De cap manera podem tolerar eixa falta de civisme, i per això anem a instal·lar càmeres. És una llàstima que paguen justos per incomplidors, però al final la ciutadania tindrà un “gran hermano” vigilant, cosa que no hauria de ser. El fem i els trastos que no volem dins de casa no podem abocar-los al carrer. El carrer no ha de ser un femer. I no hi ha cap excusa que justifique el que està passant».

  Pujar