elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les obres de del Casal Jove de Carcaixent

Comencen les obres de del Casal Jove de Carcaixent

    Hui han començat les obres d'adequació de l'antic bar del Parc Navarro Daràs per convertir-lo en el Casal Jove de Carcaixent i on s'allotjarà el Centre d'Informació Juvenil de la localitat, que actualment no disposa d'un espai propi on poder atendre als usuaris. L'adequació de l'edifici, que està previst que finalitze al mes d'octubre, és un dels projectes aprovats dins del Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació de València de l'exercici 2016 i suposarà una inversió de 50.000€.

    El futur Casal Jove disposarà d'un espai diàfan per a poder realitzar activitats d'oci, educatives i de formació així com dos despatxos, un per al Centre d'Informació Juvenil i altre per al Consell Local de la Joventut. Natxo Escandell, regidor de responsable de l'àrea, ha expressat que el Casal suposa la materialització d'una reivindicació històrica del municipi, «finalment els i les joves de Carcaixent podran disposar d'un espai on rebre una atenció personalitzada i adequada a les seues necessitats, però a més podran comptar amb un lloc on dur a terme iniciatives de tot tipus en un entorn immillorable, obert i lliure de trànsit com és el Parc».

    En esta línia, el regidor ha explicat que en el Casal Jove s'intentarà oferir un calendari d'activitats continuat i estable per a joves d'entre 12 i 30 anys. «Volem aconseguir la implicació de el major nombre de col·lectius i entitats possible per tal d'oferir nous models d'oci, en grup i col·lectivitat i a l'aire lliure». La idea és que actue com un punt de referència i encontre per als i les joves de la ciutat on puguen desenvolupar-se activitats de caràcter transversal destinades a este sector de població. Segons Natxo Escandell, «disposar d'un espai és fonamental per al creixement i empoderament de la gent jove de Carcaixent: des de l'associacionisme fins al món laboral, passant per l'acadèmic i l'oci».

    Per altra banda, el regidor de Joventut ha avançat que també s'està treballant en la consolidació de grups de monitors per a fer activitats per als joves com es feien anys enrere per part d'entitats com els Júniors o Activa't a Carcaixent. «Ja hem tingut algunes converses amb joves que podrien estar interessats en iniciar projectes de lleure educatiu, esperem que el Casal Jove puga actuar com a empenta a esta iniciativa i que prompte pugam oferir noves formes d'oci i joc per a la població jove i que creiem que són necessàries per al seu desenvolupament social i personal».

    Pujar