elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carcaixent renova els seus parcs infantils

Carcaixent renova els seus parcs infantils
  • Alguns presentaven un deteriorament excessiu a causa del mal ús i el vandalisme

Aquesta setmana han acabat els treballs de renovació de catorze parcs públics infantils distribuïts al nucli urbà de Carcaixent, els quals han permès la modernització dels elements lúdics existents en les diverses àrees de joc i la millora de la seua seguretat per tal d’adaptar-los a la normativa vigent. A més, en tots els parcs renovats s’ha instal·lat almenys un element adaptat per al joc accessible i inclusiu, i s’ha diversificat el tipus de joc per tal d’ampliar el rang d’edat dels usuaris.

L’execució de les intervencions s’ha retardat en gran mesura pels problemes en el subministrament de materials que ha patit el sector de la construcció, fet que va provocar que no tots els parcs quedaren acabats a la vegada. I a més, administrativament, no era possible obrir aquestes zones a la ciutadania fins que no estigueren totes i cadascuna de les actuacions finalitzades. Ara, amb els treballs acabats, s’ha procedit a l’obertura de tots els espais que restaven tancats per evitar qualsevol risc i garantir la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes.

Les actuacions, amb un valor de 192.269 euros, sent la inversió més gran que s’ha fet en mobiliari urbà en els últims anys, han consistit en la retirada prèvia del mobiliari i paviment existents i la posterior instal·lació dels elements de joc i del nou paviment de cautxú, així com la renovació de les tanques delimitadores d’algun dels espais. Cal destacar que la renovació d’alguns dels parcs era necessària per l’ús habitual que tenen els mateixos, però altres la necessitaven de manera urgent pel seu estat de degradació degut al mal ús i el vandalisme.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient Ana Garrigues, "és una prioritat renovar i mantindre en bon estat els espais i parcs públics de Carcaixent on juguen els infants i fer-ho, a més, amb equipament que no discrimine ningú per la seua condició enfront del medi". A més, afegeix que “és important fer inversions en la millora de l’espai públic per fer del nostre municipi un lloc més habitable, inclusiu i accessible, i aconseguir així una ciutat millor per a totes i tots, començant pels més menuts”.

Pujar