elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Música, cultura i identitat a Cabanes amb la Trobada d'Escola Valenciana

Música, cultura i identitat a Cabanes amb la Trobada d'Escola Valenciana
    MÉS FOTOS
    Música, cultura i identitat a Cabanes amb la Trobada d'Escola Valenciana - (foto 2)
    Música, cultura i identitat a Cabanes amb la Trobada d'Escola Valenciana - (foto 3)

    Cabanes viu avui una jornada històrica amb la celebració de la Trobada d'Escola Valenciana amb un extens repertori d'actes i activitats de caràcter cultural i festiu on la música, la llengua i la identitat valenciana seran protagonistes. Amb el lema 'Fem poble, parlem valencià', Cabanes serà l'epicentre des d'on es reivindicarà la cultura valenciana. A partir de les 10h inicia tota la programació, amb la Plaça dels Hostals com escenari principal d'un dia per al record del municipi de la Plana Alta.

    A les 10h comença una cercavila i xaranga pels carrers del poble. Després arribarà la inauguració amb els parlaments i l'entrega dels premis del concurs de dibuix i logotips. Tot seguit hi haurà una mostra de folklore tradicional amb el grup de Danses de Cabanes i el grup de dansa Ramell, de Castelló de la Plana. A continuació el cor dels alumnes de l'IES Cabanes i l'IES Vall d'Alba serà l'encarregat d'oferir un concert. No faltarà una mostra de l'esport valencià més arrelat, la pilota valenciana. La música continuarà amb el grup infantil Canta Canalla.

    Ja a la vesprada arribarà Folk a Banda amb la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes, amb protagonisme per a diferents composicions des del folklore valencià fins a grups i cantants ben coneguts de la música i la cultura valenciana. La cloenda estarà a càrrec de la festa i l'ambient divertit que provoca la Kinky Band, la cantant valenciana Tesa i la fusió d'estils de Cactus.

    El primer edil de Cabanes, David Casanova, ha incidit en la importància d'aquestes trobades que són "la millor manera de cuidar la nostra cultura, la nostra identitat com a poble i el nostre patrimoni més estimat: la nostra llengua. Assumir la veu d'un poble és parlar en valencià, estimar el valencià, estar orgullós del valencià i encarar el futur en valencià". Cal destacar que és una jornada que compta amb el suport del veïnat i associacionisme local, i s'integra dins de l'any Cent d'Estellés.

    L'organització de la jornada, a càrrec d'Escola Valenciana, els Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i l'Ajuntament de Cabanes, té la col·laboració de la Diputació de Castelló, el CEIP Cabanes, l'AMPA del CEIP, l'IES Cabanes, Per un Cabanes Viu, l'IES Vall d'Alba, els Joves de Cabanes, el Grup de Danses Cabanes i la Unió Musical Santa Cecília.

    Pujar