Castellano

Els programes d’ocupació de l’Ajuntament de Bocairent ofereixen treball a dotze persones

Els programes d’ocupació de l’Ajuntament de Bocairent ofereixen treball a dotze persones
  • El consistori també té en marxa un servei d’orientació laboral per a aturats de més de 45 anys i iniciarà pròximament un taller amb formació remunerada

En els últims mesos, l’Ajuntament de Bocairent ha incorporat nou personal a través de l’adhesió als programes d’ocupació impulsats per LABORA, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. En concret, es tracta de dotze persones adscrites a les iniciatives següents: EMPUJU, EXPLUS, EMDODA i EMERGE.

Aquestes incorporacions responen a perfils diferents: en el cas d’EMPUJU, s’ha sumat una persona vinculada a l’àmbit de gestió cultural i patrimonial. Pel que fa a EXPLUS, es tracta de dos peons d’usos múltiples. En el programa EMDONA, hi ha dos peons d’usos múltiples, una auxiliar de turisme i una auxiliar administrativa. I, en l’EMERGE, s’ha contractat un capatàs i quatre peons per a tasques forestals.

Per al regidor de Recursos Humans, “comptar amb aquests programes és prioritari tant per a l’Ajuntament com per a les persones a qui es dona una oportunitat laboral”. Per això, Vicent Silvestre assenyala que “l’equip de govern treballa per aconseguir el màxim de subvencions en un àmbit així” i destaca que, en 2022, el consistori bocairentí ha estat beneficiari tant dels programes anteriors com de noves iniciatives de la Generalitat.

Així, el responsable municipal explica que també hi ha en marxa un servei que orienta a deu persones aturades de llarga durada i més de 45 anys a través d’itineraris individualitzats. Igualment, Silvestre indica que, al llarg del mes de novembre, s’iniciarà un taller d’ocupació d’atenció sociosanitària, que oferirà formació remunerada a altres deu alumnes.

Pujar