Castellano

Bocairent renova l’aposta per la indústria amb bonificacions fiscals addicionals a noves activitats

Bocairent renova l’aposta per la indústria amb bonificacions fiscals addicionals a noves activitats
  • La legislatura conclou amb un descens del 34,5% en el nombre d’aturats i una major afiliació a la Seguretat social

L’Ajuntament de Bocairent acaba d’aprovar per unanimtat, a proposta de l’equip de govern socialista, l’ampliació de la bonificació, durant quatre anys, del 50% de l’impost de béns immobles per al sector industrial engegada el 2016. Arran d’aquesta modificació, les activitats econòmiques que recuperen naus en desús també es veuran beneficiades ja que, fins ara, l’avantatge fiscal sols s’aplicava a la construcció de noves instal·lacions en els polígons.

La mesura constitueix “una aposta per la dinamització del nostre teixit industrial, de la que podran beneficiar-se, a partir de l’1 de gener del 2020, les empreses de fora de Bocairent que van a instal·lar-se en les naus industrials, ara sense activitat, de les antigues mercantils Fetexsa, Tranports Doré i Rasilán (totes elles en el polígon el Regadiu) així com altres que ho faran en el futur”, segons fonts socialistes. L’objectiu era i “continuant sent, fomentar l’ocupació, una de les principals línia de treball de l’equip de govern municipal”.

De fet, l’atur a Bocairent va baixar en 144 persones des de maig del 2015 fins a abril del 2019 el que equival a una davallada del 34,5%. No obstant això, la xifra de 265 aturats “segueix esdevenint un repte perquè –malgrat ser-hi la segona millor dada de la sèrie– aspirem a la plena ocupació”, tal i com s’apunta des del PSPV-PSOE. Un altre indicador positiu de la legislatura és l’augment de l’afiliació a la Seguretat social en 152 treballadors fins als 1.441 que duen a terme la seua activitat laboral a la població de la serra de Mariola.

Que el nombre de persones afiliades siga superior a la baixada de l’atur indica que Bocairent està atreient mà d’obra de fora de la localitat el que “és, sens dubte, una realitat de gran transcendència per a reflectir el repunt de l’activitat econòmica”. Per això, des del PSPV-PSOE de Bocairent indiquen que “devem posar en valor la tasca de treballadors, empreses i autònoms per a la millora de l’ocupació en els darrers quatre anys”.

Pujar