Castellano

Bocairent aposta per la biomasa en el seu projecte de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València

Bocairent aposta per la biomasa en el seu projecte de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València
  MÉS FOTOS
  Bocairent aposta per la biomasa en el seu projecte de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València - (foto 2)

  El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha visitat el municipi de Bocairent per a conèixer de primera mà el projecte mediambiental que el Consistori està desenvolupant gràcies al programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València que lidera.

  La iniciativa consisteix en la utilització de biomasa com a font energètica per a les calderes de tots els edificis municipals, una mesura amb la que s’aprofiten els recursos naturals propis del terme aprofitant el combustible de les zones forestals. Això suposarà no només l’aposta per una energia neta més respectuosa, si no també una reducció del risc d’incendis  gràcies a la neteja feta en els boscos. 

  Jose Maria Beneyto, tinent d’alcalde i responsable del projecte a Bocairent, ha explicat que, una volta ja fet l’estudi en profunditat sobre la seua viabilitat, s’han encetat tres línees de treball centrals.

  Per una banda, es va a dur a terme de manera gradual la conversió de les calderes per a poder utilitzar biomasa, començant per la residència de persones majors.

  D’igual manera, s’està analitzant tots els aspectes de la generació del propi combustible, tenint en compte aspectes com la capacitat de regeneració forestal o la protecció del paisatge ja existent.

  Per últim, i mantenint l’esperit de sostenibilitat de la iniciativa, es pretén fabricar compostatge emprant la biomasa que no resulta adequada per a generar energia, de manera que no es crearan residus, aprofitant-se tot durant el procés.

  El diputat provincial ha felicitat al municipi i al jove postgraduat en Ciències Mediambiental, Carlos Jareño, “per dur a terme un projecte que té com a eix central la sostenibilitat i el respecte al medi ambient i que pot estendre’s més enllà de Bocairent, servint d’exemple a la resta de municipis valencians”.

  Per últim, Nofuentes també ha ressaltat que “la iniciativa també té una gran potencialitat per a convertir-se en un nou motor econòmic del municipi, permitent la contractació d’operaris, mentre l’administració pot estalviar en les factures energètiques”.

   

  Pujar