elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Bétera estudia les diferents alternatives per millorar la qualitat de l'aigua

    El consistori beterà ha informat este matí que ja treballa per millorar la qualitat de l'aigua de la xarxa pública d'abastiment. Cal recordar que l'aigua del nucli urbà de Bétera supera en nitrats les recomanacions per al consum de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) fixades en 0'50 mg/l. La darrera medició realitzada ha donat un resultat de 0'64 mg/l.

    L'equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) s'ha compromés a revertir la situació que ve donant-se des de fa dècades i estudia les diferents alternatives tècniques per millorar la qualitat de les aigües. Enguany s'ha destinat una partida econòmica als pressupostos municipals al voltant de 700.000 euros.

    Des de l'any 2004 Bétera supera els 0'50 mg/l que recomanen les autoritats sanitàries per al consum humà. La quantitat més alta en nitrats es donà en maig de 2009 amb quasi 0'85 mg/l. El nou govern ha sabut ara que l'empresa d'aigües Egevasa no pujava al web del Ministeri de Sanitat les xifres de nitrats perquè l'anterior govern del PP deixà de pagar-li per fer-ho. Egevasa cobrava 300 euros a l'any per fer públiques les analítiques. L'ajuntament ha restituït el servici d'informació pública de les dades.

    Pujar