elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera promociona la Festa de les Alfàbegues a FITUR

Bétera promociona la Festa de les Alfàbegues a FITUR
  MÉS FOTOS
  Bétera promociona la Festa de les Alfàbegues a FITUR - (foto 2)

  L'Ajuntament de Bétera participa en l'estand de la Diputació de València en la Fira Internacional de Turisme que obri hui les portes a Madrid i que recull fins el proper diumenge la major oferta de destinacions turístiques del món. Per segon any consecutiu, Bétera acudeix per promocionar el patrimoni cultural, gastronòmic, històric i festiu de la ciutat, amb la resta de municipis valencians i sota el paraigua de la marca València Turisme.

  En esta edició, es potenciarà la Festa de les Alfàbegues que se celebra al mes d'agost. Per això, el dia 18 de gener a les cinc i mitja de la vesprada s'estrenarà a la fira el documental "Jo sóc Alfàbega" de Chema Puchades i Raúl Artacho, en una projecció destinada als professionals del turisme: tour-operadors, empreses de gestió cultural, agències de viatges, entitats d'oci i cultura i mitjans de comunicació, entre d'altres.

  Diferents fullets turístics explicaran als visitants la història de les alfàbegues gegants, la passió per la pólvora (amb la cordà i les coetaes) i la importància de la música i el cant versat i improvisat en el municipi del Camp de Túria. En este sentit, el dissabte 21, a les tres de la vesprada, Bétera tindrà tot el protagonisme a la plaça central del Pavelló 7 de Fitur amb les danses, la música i el Cant d'Estil. El departament de Turisme de Bétera repartirà entre els assistents uns ventalls per recordar la festa tot incidint en el paper que tenen en la "Rodà" de les Alfàbegues, quan la calor apreta i els majorals i les autoritats venten les Obreres en el trajecte que va des de l'Hort de les Alfàbegues a l'Església de la Puríssima Concepció. (Com mostra la imatge adjunta: Processó de les Alfàbegues de Bétera. Agost 2016).

  Pujar