elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera presenta el documental “Jo sóc Alfàbega” per promocionar la festa d'agost

Bétera presenta el documental “Jo sóc Alfàbega” per promocionar la festa d'agost
  MÉS FOTOS
  Bétera presenta el documental “Jo sóc Alfàbega” per promocionar la festa d'agost - (foto 2)

  Divendres a la nit es presentà al Palauet el documental "Jo sóc Alfàbega" impulsat des de la Delegació de Turisme de l'ajuntament amb l'objectiu de potenciar la festa de Bétera i difondre-la en les fires del ram. L'audiovisual –amb producció i direcció de Chema Puchades i Raúl Artacho– compta amb els testimonis i intervencions del mestre alfabeguer Ramon Asensi; del pianista Joan Manuel Pons, de l'actor Pep Ricart; de l'historiador Josep Manel Campos i del pintor Conrado Messeguer. El regidor de Turisme, Joano Baudés, agraí a la diputada de Turisme, Pilar Moncho, la col·laboració econòmica de l'ens provincial en la realització del documental.

  "Jo sóc Alfàbega" és un emotiu regal per als seguidors de la festa del 15 d'agost, però també és un document imprescindible per entendre la històra i els motius que fan que estes plantes gegants generen passió entre els beterans. Un signe d'identitat, com explicà el regidor de Turisme, Joano Baudés (Compromís) que es vol mostrar al món perquè estem, sense cap mena de dubtes, davant d'una festa excepcional i original que tresoreja un passat de quatre segles.
  La diputada de Turisme, Pilar Moncho, en la presentació del documental, manifestà que quan es va llegir la informació sobre la festa es quedà encisada. De tant com estava capficada en la lecturà confessà que viatjant amb el tren es va passar d'estació de destí. Moncho agafà el compromís de seguir cooperant amb Bétera per donar a conèixer la Festa de les Alfàbegues. Baudés recordà que el documental, com altres iniciatives que s'estan prenint des del consistori, busquen el reconeixement de Les Alfàbegues per mirar d'aconseguir "la distinció com a Festa d'Interés Turístic Estatal".

  "Jo sóc Alfàbega", fou molt aplaudit pel públic. Narrat com un conte (veu d'Ana Conca) una alfàbega explica el seu procés de creixement i com desemboca en la festa. En el fil conductor del relat es van intercalant els testimonis del mestre alfabeguer, Ramon Asensi, del pianista Joan Manuel Pons, de l'actor Pep Ricart; de l'historiador Josep Manel Campos i del pintor Conrado Messeguer. Passió, art i història per difondre la festa.

  Al Facebook de Turisme s'ha iniciat una campanya de vídeos pujats pels veïns en els quals diuen a la càmera "Jo sóc Alfàbega".

  Pujar