elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera crea 70 llocs de treball en tres mesos

  L'Ajuntament de Bétera ha fet de la creació d'ocupació una prioritat i ha posat en marxa diverses iniciatives que afavoreixen la formació i la inserció laboral de persones en l'atur. Una vegada analitzats els continguts i objectius d'aquests plans d'ocupació, el SERVEF els ha subvencionat amb 663.114 euros dels 750.000 pressupostats, cosa que anima el consistori a seguir en la seua línia d'implementar estratègies que ajuden els desocupats a trobar faena.

  Per a Augusto Sevilla, regidor d'Ocupació (Asamblea Bétera Ciudadana), "tot i que les competències en ocupació dels ajuntaments són molt limitades, seguim treballant per a fomentar la creació de treball a Bétera, posant en marxa plans d'ocupació locals i treballant per a aconseguir el màxim nombre de programes de foment del treball emesos des de la conselleria i la diputació, per a obtindre els resultats del 2016, en què hem optat a tots els programes posats en marxa i amb un resultat positiu, ja que ens els han concedit tots". Això ha suposat poder donar faena a 70 persones en un termini de tres mesos.

  El Taller d'Ocupació Alfàbegues III ha suposat la contractació de 30 alumnes a jornada completa durant 12 mesos i de 6 persones més com a personal docent, directiu i de suport. Es tracta d'un projecte mixte de formació i ocupació, dirigit als desocupats majors de 25 anys de manera que obtinguen un certificat de professionalitat que millore les seues possibilitats de cara a trobar faena.

  El Programa d'Iniciativa Social ha suposat que l'Ajuntament de Bétera s'acollisca a totes les línies de subvenció publicades pel SERVEF durant l'exercici 2016 i que tenien com a destinataris els col.lectius de major dificultat, com els majors de 45 anys, joves sense experiència laboral, i persones en situació d'atur de llarga durada. 14 persones s'han vist beneficiades per aquests contractes.

  El tercer Pla d'Ocupació Local es va posar en marxa al novembre, amb la contractació de 20 persones desocupades durant dos mesos a jornada completa. En l'actualitat s'està a l'espera que la Diputació publique una nova convocatòria per a poder fer més contractacions.

  La Regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Bétera està treballant en la convocatòria d'Avalem Joves i en l'homologació de més especialitats fomatives a fi de proporcionar els joves una formació reconeguda i un reciclatge que millore les seues expectatives d'inserció laboral.

  Per últim, el Pacte Territorial per l'Ocupació, del qual participa l'Ajuntament de Bétera com a integrant de la Mancomunitat de Camp de Túria, ha suposat una subvenció del SERVEF de 221.900 euros.

  Pujar