elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els alumnes de l'IES Les Alfàbegues ja estan desenvolupant el seu dron social de La Fira Aèria

  La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el vol. El projecte educatiu que va arrancar al novembre i en el qual participen els alumnes de l'IES Les Alfàbegues així com 3.000 alumnes de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma. El regidor d'Educació de Bétera, Fernando Cantarino (PSPV-PSOE), mostra la seua satisfacció per la implicació dels joves: "aplaudisc l'interés dels nostres alumnes per la tecnologia i la ciència. Una aposta segura per a créixer acadèmicament i com a persones".

  El projecte dron de Les Alfàbegues avança amb força i prompte estarà disposat per a cobrir els objectius socials que s'han marcat. De la mateixa manera, els drons i projectes dels Instituts d'Ensenyament Secundari de la província de València ja volen i estan a punt per cobrir les necessitats locals.

  Els projectes giren al voltant de diferents problemàtiques o realitats: supervisió, manteniment i neteja de les sèquies de regadiu; dispensador de llavors; suport publicitari per DO Utiel-Requena; reforestació del Paratge Natural de la Murta; suport en Accidents de Trànsit; millora i manteniment del patrimoni històric de Sagunt; ajuda mèdica d'urgències; suport per a salvament marítim i un llarg etcètera d'objectius que fan d'este projecte educatiu una base per aportar solucions a les diferents realitats locals.

  Per establir els objectius, els alumnes que hi participen han mantingut entrevistes amb els diferents agents socials de la seua localitat: representants municipals, associacions agràries o de patrimoni, sector empresarial, professionals sanitaris, policies o agents forestals entre d'altres.

  Una vegada van establir la utilitat del seu Dron, van començar amb la construcció del mateix i les proves. I ara molts d'ells, ja volen. Una #InvitacionAlVuelo que ja es pot comprovar i gaudir.

  La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 19 de maig amb el gran esdeveniment previst en la Universitat de València i el 26 de maig a la Universitat Miguel Hernández. Ací els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.

  Cal destacar que La Fira Aèria està promoguda per La Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València / Les Naus, la FECYT (La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat) i El Calidoscopi.

  A més, en el projecte participen els ajuntaments de l'Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Alfafar, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l'Eliana, Enguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, l'Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues regidories d'educació han donat suport al mateix, refermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

  A la Fira Aèria també participen dotze centres de la Província d'Alacant i Múrcia.

  Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s'assenta La Fira Aèria, un projecte educatiu amb l'objectiu que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social i aprenguen a fer un ús tecnològic amb fins educatius i de desenvolupament social.

  Dir, que els projectes realitzats pels alumnes tot i que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no són projectes que es vagen a portar a la pràctica en la realitat. Són una llavor per a un futur on tecnologia i societat vagen de la mà.

  Pujar