elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Trobades 2023 omplin de color verd els carrers de Benissa

Les Trobades 2023 omplin de color verd els carrers de Benissa
  MÉS FOTOS
  Les Trobades 2023 omplin de color verd els carrers de Benissa - (foto 2)
  Les Trobades 2023 omplin de color verd els carrers de Benissa - (foto 3)
  Les Trobades 2023 omplin de color verd els carrers de Benissa - (foto 4)

  El municipi de Benissa ha acollit la XXXVI Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta, organitzada per la CAPPEV Marina Alta, Escola Valenciana i  l’Ajuntament de Benissa, i que, amb el lema “Recuperem el verd”, ret homenatge a la mestra Carme Miquel.

  L’esdeveniment, que ha celebrat diferents activitats durant la setmana, ha començat aquest dissabte amb la inauguració de les espoxicions "Pioners i pioneres de l'ensenyament en Valencià a Benissa", "Participació dels centres de Benissa a les Trobades", "Carme Miquel", "Plantes mediterrànies de la Marina Alta" i "Benissa en els segells”. També han començat les activitats i jocs esportius.

  Després, ja de vesprada, ha tingut lloc la Mostra de la cançó Ramonets i escoles de la Marina, a la plaça Basílica del municipi. A les 17.00 hores, ha tingut lloc la concentració i posterior desfilada pels carrers del municipi, encapçalada per la pancarta "Recuperem el verd amb Carme Miquel" i seguida dels centres educatius de la Marina Alta, grups d'animació, la Muixeranga de la Marina, la Muixeranga Segària, la colla Pere Bigot, la Banca de Música de Parcent, el Grup de Danses El Portitxol de Xàbia, el Grup de Nans de Xàbia i la Banda de música de Benissa.

  Seguidament, han arrancat més de 50 tallers organitzats per les escoles de la Marina Alta. També s’ha celebrat una partida de pilota a Llargues. Després, ha tingut lloc la Dansà de la Marina, a càrrec d’Esbart Dansaires i acompanyada per tabal i dolçaina.

  Per últim, ha tancat l’acte la celebració del Concert de la Gira d’Escola Valenciana, amb les actuacions musicals de Vaire, Tito Pontet i el Diluvi, que entre el seu repertori també ha interpretat “Terra que no oblida”, la cançó de les Trobades 2023.

  A aquesta Trobada ha acudit la directora general d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés Gimeno; el diputat al Congrés, Joan Baldoví; el diputat a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana; Lidia Martínez Fenollosa, en representació d'Iglú Editorial; Gabriel Sendra Marco, en representació d'Educions del Bullent; Juli Capilla Fuentes, en representació de Lletra Impresa Edicions; representants de l’IECMA - Institut d'estudis Comarcals de la Marina Alta; i representants sindicals, institucionals i d’entitats socials de la Marina Alta.

  Pujar