elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa albergarà les ‘Trobades 2023’ el dissabte 25 de març

Benissa albergarà les ‘Trobades 2023’ el dissabte 25 de març
  • Els actes començaran el dia 10 de març amb els ‘Premis Sambori’, un concurs de literatura en valencià.

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Benissa i CAPEVV Marina Alta estan treballant de manera coordinada en els últims detalls tècnics de la gran cita de les ‘Trobades 2023’. Una jornada que tindrà lloc el pròxim 25 de març i en la qual participaran més 10.000 persones vingudes de diferents punts de la comarca.

Si bé encara resta un mes per a la trobada, l'acte d'inauguració se celebrarà el dia 10 de març al Centre d'Art Taller d'Ivars amb els Premis Sambori, un concurs de literatura en valencià.

En aquesta edició de les Trobades d'Escoles Valencianes es pretén ‘recuperar el verd’ amb la figura protagonista de la mestra, escriptora, ecofeminista i activista de la llengua, Carme Miquel. Amb un marcat contingut de sensibilització mediambiental, l'organització aspira a donar continuïtat al llegat cultural d'una dona que serà la imatge corporativa de les samarretes que vestiran les persones participants. Unes samarretes que ja es poden adquirir pel preu de 10 euros a través de la web escolesvalencianes.org. Segons apareix reflectit en el portal de l’entitat organitzadora, CAPPEV, l’autor del disseny de les Trobades 2023 és l’il·lustrador i dissenyador gràfic Paco Giménez, Premi Nacional d’Il·lustració 2019, amb la metàfora de l’empelt com a símbol d’esperança.

El regidor encarregat de l’esdeveniment, Adrián Cabrera, ha destacat l’esforç de l’Ajuntament en el seu conjunt i, especialment de la seua regidoria, en tirar avant aquest gran acte de suport del valencià.

Segons han destacat responsables tècnics del departament, en les pròximes setmanes s’anunciaran les activitats concretes de la jornada del dia 25.

Pujar