elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Banda de Benissa presenta Literamúsica el proper dissabte 25 de novembre de 2024

La Banda de Benissa presenta Literamúsica el proper dissabte 25 de novembre de 2024
  • La Societat Lírica i Musical de Benissa començarà el segon cap de setmana de Santa Cecília amb el seu concert, el qual serà interpretat el dissabte 25 de novembre a les 19 hores a l’Auditori Teulada Moraira

MÉS FOTOS
La Banda de Benissa presenta Literamúsica el proper dissabte 25 de novembre de 2024 - (foto 2)
La Banda de Benissa presenta Literamúsica el proper dissabte 25 de novembre de 2024 - (foto 3)

Com cada novembre, el segon cap de setmana de la celebració dels músics de la Banda de Benissa s’inicia amb el concert, que enguany porta per nom Literamúsica, atés que aconsegueix fusionar la literatura i la música en un únic concert que posarà de manifest la il·lusió i la constància dels membres de l’associació.

El públic gaudirà de cinc obres la mar d’interessants, en les quals es podrà observar l’emoció des de la primera, Carmesina de Manuel Morales, fins a l’última, Libertadores d’Óscar Navarro.

Com cada any, s’iniciarà el concert amb un pasdoble simfònic anomenat Carmesina del compositor de Chiva, Manuel Morales. Aquest està inspirat en l’obra més significativa de la literatura valenciana, Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, però concretament reflecteix el seu interés en la seua protagonista femenina, Carmesina.

En segon lloc, l’agrupació interpretarà The Lord of the Rings, la banda sonora de la famosa novel·la de fantasia èpica escrita pel britànic John Ronald Reuel Tolkien, on el compositor Johan de Meij va aconseguir transmetre la màgia de la novel·la en cinc moviments molt emocionants i plens de reptes. D’aquests cinc, la Banda de Benissa interpretarà el primer, Gandalf, the wizard; i el cinqué, Hobbits.

Seguidament, interpretarà la banda sonora de l’obra més representativa de la literatura castellana: Don Quijote de la Mancha, escrita per Miguel de Cervantes Saavedra l’any 1605. Aquesta, igual que les altres, es tracta d’una obra simfònica sensacional del mestre Ferrer Ferran de l’any 2004. En esta, aconsegueix descriure les diverses anècdotes de Don Quijote i el seu cavall Rocinante, el seu escuder Sancho Panza i l’estimada del cavaller: Dulcinea del Toboso. Per donar més èmfasi, el benisser Xavier Estupiñá Pastor serà qui li done veu al protagonista amb el seu entusiasme i determinació.

En quart lloc, l’agrupació musical farà gaudir de la simfonia The Odyssey, una obra del compositor americà Robert William Smith, escrita en 1989, que es remunta a l’antiga Grècia (segle VIII abans de Crist). A Homer se li atribueix l’elaboració del poema grec L’Odissea, el qual anys més tard s’ha considerat una de les obres més rellevants de la literatura occidental. Dels quatre moviments que forma l’obra, la banda interpretarà el més breu: La Isla de Calipso, amb l’objectiu d’homenatjar la seua magnífica obra i tindre present al compositor, que va faltar de forma sobtada el passat setembre.

Per tal de concloure el concert, l’agrupació interpretarà Libertadores, un espectacular poema simfònic del mestre novelder Óscar Navarro, compost en 2010. Inspirat en el riu Amazones i en els líders de l’Amèrica del Sud, Simón Bolivar i José de San Martín, coneguts com a Libertadores, l’obra submergirà tot el públic en l’època colonial i les revolucions per la independència.

En últim lloc, cal recordar que totes aquelles persones que siguen sòcies de la Societat Lírica i Musical de Benissa podran disposar de manera totalment gratuïta la seua entrada els dies 14 i 15 de novembre de 17 h a 20 h al C. Sant Sebastià, núm. 32 (antiga llibreria Arlandis). Tanmateix, la resta d’assistents també podrà aconseguir la seua entrada per tan sols 5€ el dia 16 de novembre en l’esmentada ubicació de 17 h a 20 h.

Des de la Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar a assistir a gaudir de Literamúsica; un concert que, sens dubte, serà molt emocionant i que, a través de la imaginació i la música, transportarà el públic al meravellós món de la literatura.   

Pujar