Castellano

El Molí reobrirà les seues portes al novembre amb la XI Mostra de Teatre Amateur

El Molí reobrirà les seues portes al novembre amb la XI Mostra de Teatre Amateur
  MÉS FOTOS
  El Molí reobrirà les seues portes al novembre amb la XI Mostra de Teatre Amateur - (foto 2)

  Durant el mes d'octubre el Centre Cultural El Molí ha suspés temporalment la seua programació per a realitzar diferents actuacions per a la millora de l'accessibilitat i mobilitat d'aquest.

  El projecte consisteix en una ampliació de l'escenari i fer-ho accessible mitjançant una rampa. A més s'instal-laran nous elements per a millorar la il-luminació de l'escenari.

  Es canviarà el sòl en tot el pati de butaques. Entre altres arranjaments es realitzaran treballs de manteniment i reparació de goteres, a més d'adequar els banys del pis superior, creant un bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. L'Ajuntament destinarà 70.000 euros per a realitzar aquestes obres, 30.000 euros provenen de fons propis i els 40.000 restants els rep d'una subvenció de la Conselleria de Cultura destinada a finançar la reforma i modernització d'instal-lacions i equipaments d'espais escènics.

  XI Mostra de Teatre Amateur, cinema i òpera

  La nova programació d'aquesta temporada aposta pel teatre com a manera d'entreteniment per a grans i menuts, tant amateur com professional. També comptaran com sempre amb pel·lícules de reestrena, cinema independent o d'autor, actuacions musicals i cinema en valencià. A més, a petició dels usuaris, un divendres al mes es projectaran òperes de la Royal Opera House.

  Així doncs el 2 de novembre es representarà l'obra Madamme Butterfly, el 3 de novembre serà el gran dia d'estrena per a la XI Mostra de Teatre Amateur i el diumenge 4 hi haurà teatre familiar amb 'Violeta i els mil i una nits'.

  La XI Mostra de Teatre Amateur de Benetússer se celebrará del 3 de novembre al 15 de desembre. En tot aquest temps passaran per l'escenari del Centre Cultural El Molí algunes de les millors companyies i grups de teatre amateur de tota la Comunitat Valenciana. Arrancarà amb l'actuació de 'Estocolmo se acabó el cuento' de Carabau Teatre (Alaquàs). Després d'una llarga gira per tots els pobles d'Espanya i més de sis-centes representacions, tornen a aquest teatre Els contes de Chejov. Aquesta producció recrea fidelment la cruesa d'aquests relats coneguts per tots...o no.

  El 10 de novembre serà el torn de Stres de Quatre, d´Albalat dels Sorells que representarà "Perras", una obra que arriba a l'escenari demostrant que, lamentablement, la violència de gènere continua sent actualitat i que encara queden moltes "espècies" que haurien d'usar el "morrió" com a peça obligatòria.

  El 17 de novembre es representarà "Superheroines o dones no més" de Xirimiri Teatre (Gandia) que conta la història d'un canal de televisió local, líder d'audiència a diversos barris, està a punt ser absorbit per una multinacional italiana. El futur d'aquesta empresa passarà per quatre dones lluitadores, enfronten els mals de la societat d'avui en dia amb una visió còmica i tendra.

  Ja el 24 de novembre podrem disfrutar de "La lluna Cega" de Lletraferits i Comediants (Gandia), tres històries que conflueixen que volen ser una mena tribut als desapareguts i el record d'uns fets reals marcats per la intolerància i la violència.
  Per a tancar la Mostra el 15 de desembre se celebrarà la clausura en la qual es lliuraran els premis i el Grup de Teatre Els Escalons representarà fora de concurs "No te vistas para cenar" una història d'embolics i diàlegs equívocs. La trama gira entorn de l'amor, la gelosia, la confiança, la mentida, la infidelitat, l'amistat i la discreció. Rialles garantides.

  Pujar