Castellano

Benetússer tanca la seua 9a Setmana de la Música amb èxit de public durant tota la setmana

Benetússer tanca la seua 9a Setmana de la Música amb èxit de public durant tota la setmana
  • El Xalet de la Xapa es tornà a quedar xicotet per a acollir a les desenes de veïns i veïnes que de nou han gaudit d'una programació musical molt variada

Benetússer tancà el passat divendres la 9a edició de la Setmana de la Música novament amb èxit de públic que va omplir els jardins del Xalet de la Xapa durant tota la setmana. Pel seu escenari han passat artistes tan destacats com Juan Antonio Ramírez, Borja Baixauli, Jesús Fuster o Carmen Mayo. Finalitzada la novena edició ja es prepara la dècima que s’espera que siga especial. Des de l’Ajuntament, patrocinador de l'esdeveniment mitjançant la regidoria de Cultura, ja s’ha comunicat la intenció de mantindre la col·laboració amb l’organització i que aquesta siga encara més estreta per celebrar les deu edicions del certamen.                                                                   

La setmana va començar amb les audicions dels alumnes de les escoles de música de la Banda Primitiva de Benetússer i del Col·legi Nuestra Señora del Socorro. Dimarts trepitjaven l’escenari del Xalet de la Xapa els alumnes i professors del conservatori de Silla. Dimecres arribà el jazz classic amb el tribut a Clifford Brown i Max Roach amb l’actuació dels musics Kontxi Lorente, Borja Baixauli, Fede Crespo, César Cortes i José Reíllo. La música de cambra fou la protagonista dijous amb l’actuació de Jesús Fuster, catedràtic del Conservatori Superior de Música de Castelló i Carmen Mayo, catedràtica del Conservatori Superior de Música de València.

La novena edició de la Setmana de la Música de Benetússer va concloure divendres amb un espectacle de mestissatge amb homenatge inclòs al mestre José Nieto. Un concert de fusió jazz flamenc magistralment dirigit pel director musical Juan Antonio Ramírez acompanyat per solistes de l’Orquestra Simfònica del Mediterrani.

Els jardins del Xalet de la Xapa es tornaren a quedar xicotets per a acollir al nombrós públic, no només de Benetússer sinó arribat de pobles de tota la comarca, que va apropar-se cada nit. L’associació sense ànim de lucre Benemusic, organitzador de l’esdeveniment ja treballa juntament amb l’Ajuntament en la celebració dels deu anys de Setmana de la Música el pròxim any.

Pujar