Castellano

Benetússer serà seu del festival cultural de gènere negre "València Negra"

  La Regidoria de Cultura i Patrimoni, ha organitzat per a este pròxim cap de setmana activitats al voltant de la sisena edició del festival València Negra, el festival literari més important de la Comunitat Valenciana i un dels més respectats del seu gènere a Espanya.

  El divendres al matí s'han organitzat dos tallers sobre "Llenguatge del cómic i el del videojoc", dirigits a alumnes de batxiller dels centres escolars del municipi. A més, el divendres hi haurà també una "Trobada d'autors" amb la presència de l'autor Paco Bescós i el diumenge "Cinefórum de gènere negre" amb la projecció de la pel·lícula "Laura" d'Otto Preminger.

  És la primera vegada que Benetússer acull aquest festival que a més de la literatura, incorpora activitats de cinema, fotografia, música, arts escèniques, còmica, gastronomia i, en general, totes aquelles manifestacions culturals relacionades amb el gènere negre. El festival disposa en cada edició de la presència d'autors i creadors nacionals i internacionals més rellevants del moment, la participació del qual pot seguir-se a través de conferències, taules de debat, trobades amb lectors, presentacions, signatures de llibres i altres actes, tant de forma presencial com a través de xarxes socials.

  La programació a Benetússer consta de varies activitats que son:

  divendres 11 de maig, es realitzaran dos tallers dirigits a alumnes de batxiller: "Llop feroç, detectiu" que treballa el llenguatge del còmic i el del videojoc i els posa en relació per a conèixer el gènere negre; desenvolupar l'esperit crític; treballar la creativitat i el treball en grup "El llop entre nosaltres" (The wolf among us) és un videojoc...i també un còmic. I una història de gènere negre els protagonistes del qual són Llop Feroç, Blancaneus i molts altres personatges trets de contes tradicionals. Explorant tant el còmic com el videojoc es tracta de veure com es transformen els contes clàssics en alguna cosa tan diferent com el gènere negre, i creen les seues pròpies versions.

  El mateix divendres 11 a les 20 h, es celebrarà una "Trobada d'autors" amb la presència de Paco Bescós, on s'abordarà la seua obra publicada i temes rellevants amb el vessant més social i contemporània del gènere. També es comptarà amb la col·laboració de la Llibreria Somnis de Paper, amb una mostra de Literatura del gènere negre.

  Finalment, el diumenge a les 19 h es celebrarà el "Cinefórum de gènere negre" amb la projecció de la pel·lícula "Laura" (1944) d'Otto Preminger precedida per una explicació introductòria a càrrec d'un expert del gènere.

   

  Pujar