Castellano

Benetússer instal·la pictogrames en els seus edificis més emblemàtics

Benetússer instal·la pictogrames en els seus edificis més emblemàtics
  • Les façanes del CC El Molí, el poliesportiu, la biblioteca, el mercat municipal o l’Ajuntament compten ja amb aquesta eina gràfica que té com a objectiu facilitar la comunicació i l'accessibilitat cognitiva

MÉS FOTOS
Benetússer instal·la pictogrames en els seus edificis més emblemàtics - (foto 2)

En les últimes setmanes, la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benetússer ha dut a terme un projecte de senyalització inclusiva a través de la instal·lació de pictogrames en els edificis més emblemàtics de la localitat. D'aquesta manera, les façanes del Centre Cultural El Molí, l’Escola d’Adults, el poliesportiu municipal, la biblioteca, el cementeri, el mercat municipal i el mateix ajuntament ja compten amb aquesta eina gràfica que té com a objectiu facilitar la comunicació i l'accessibilitat cognitiva d'aquelles persones que presenten greus dificultats en aquests àmbits. “Hem començat per incloure els pictogrames en les instal·lacions municipals i també en el Centre de Salut i en centres de primària i secundària, com un primer pas per a fer de Benetússer un municipi més inclusiu i accessible per a tota la ciutadania”, assenyala la regidora de Benestar Social, Carmen Elvira Albors i Gil.

Aquest tipus de comunicació augmentativa i alternativa estarà cada vegada més present en la localitat mitjançant iniciatives com el pintat de passos de zebra inclusius que es realitzarà abans de finalitzar l'any i el repartiment d'una segona edició de la carta als Reis Mags d’Orient amb pictogrames que es farà arribar, un Nadal més, a tots els xiquets i xiquetes perquè es familiaritzen amb aquets tipus de comunicació gràfica.

Benetússer, un municipi per a tots i totes

Des del consistori benetusí es continuen fent passos per tal d’aconseguir una accessibilitat real en tots els serveis municipals. Així, des de febrer del 2021 els plens i els principals actes institucionals, com ara els realitzats amb motiu del 9 d’Octubre o la inauguració de les Festes Majors, compten amb intèrprets de la llengua de signes i s'ha dut a terme la formació del personal municipal dedicat a l'atenció ciutadana en el seu coneixement bàsic per a facilitar la comunicació amb persones sordes o amb audició limitada.

Quant a l'activitat física, en la recent posada en marxa del Centre Esportiu Benetússer s'han inclòs modalitats esportives destinades a persones amb diversitat funcional, adaptant les activitats aquàtiques o en sala a les diferents necessitats físiques, psicològiques i socials dels i les participants. En aquest mateix sentit, el pròxim 7 de desembre es realitzarà una exhibició de boccia en el CEIP Vicent Ricart i Bonillo perquè l'alumnat conega de primera mà una pràctica esportiva adaptada basada en una combinació d'habilitat i tàctica i que és modalitat paralímpica des de 1984.

Pujar