Castellano

Benetússer celebrarà el Dia dels Museus amb teatre al carrer i la projecció de “Sangre i arena”

Benetússer celebrarà el Dia dels Museus amb teatre al carrer i la projecció de “Sangre i arena”

    La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benetússer ha organitzat dos activitats per tal de celebrar el Dia Internacional dels Museus el pròxim 18 de maig. Per una banda el dimecres 16 de maig a les 19 h es projectarà en el Centre Cultural El Molí la pel·lícula "Sangre i arena" de Vicente Blasco Ibáñez i el mateix divendres 18 es podrà gaudir amb el teatre al carrer de la companyia Kicirke que presentarà l'espectacle "Comediante". A més, el Museu obrirà les seues portes els dies 18, 19 i 20 de maig en horari de 17 h a 20 h.

    La projecció de "Sangre i arena" serà gratuïta i forma part del projecte "Imatges per rescatar" de la Filmoteca de l'Institut Valencià de Cultura per a la recuperació del Patrimoni audiovisual valencià. Es tracta de l'única pel·lícula dirigida per l'escriptor valencià. En 1916 Vicente Blasco Ibáñez decideix adaptar per al cinema la seua novel·la del mateix nom publicada en 1908 i assumeix per primera i única vegada tasques de producció i direcció cinematogràfiques. La pel·lícula, rodada íntegrament a Espanya, està produïda per la marca hispano-francesa Prometheus Films, creada per l'escriptor, i codirigida per Max André. La producció va tenir molt èxit a Espanya i va exercir una gran influència en el cinema espanyol dels anys següents.

    La cinta conta la història de Juan Gallardo, un jove que des de xiquet desitja ser torero i aconsegueix convertir-se en una gran figura. Es casa amb Carmen, la seua amiga de la infància, però s'enamora de la viuda d'un diplomàtic, una sofisticada dona de món, amb la que inicia una relació que acabarà destruint-li.

    Per altra part, el mateix dia 18 de maig a les 19 h es podrà gaudir de teatre al carrer amb "Comediante" de la companyia Kicirke. Es tracta d'un espectacle per a tots els públics, que combina l'espontaneïtat del carrer amb el gest còmic del pallasso. Un divertit joc a través del circ i la música, malabars sorprenents amb barrets, números còmics i musicals amb campanes, ukuleles i contrabaix, equilibris impossibles amb cadires, maletes i botelles. Gràcies a estos objectes este comediant crearà situacions molt divertides i entranyables on l'espectador participa en tot moment.

    Pujar