Castellano

Un xiquet i una xiqueta de Bellreguard formaran part del primer Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana

Un xiquet i una xiqueta de Bellreguard formaran part del primer Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana
  • Joan Escrivà i Sílvia Villamayor representaran al Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard al nou òrgan que busca involucrar als infants i als adolescents en la presa de decisions de la Generalitat

MÉS FOTOS
Un xiquet i una xiqueta de Bellreguard formaran part del primer Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

Bellreguard estarà representat en el Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana que ha impulsat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Dos membres del Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard formaran part del nou òrgan autonòmic que busca propiciar la participació i incorporació progressiva a la ciutadania activa dels xiquets i xiquetes i els adolescents.

Es tracta, segons ressalta la recent resolució que regula aquest Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, que “els xiquets, xiquetes i adolescents puguen ser escoltats col·lectivament en els assumptes competència de la Generalitat que els incumbeixen”.

D'aquest nou Consell formen part tres xiquetes i tres xiquets de fins a 12 anys i sis adolescents de fins a 18 anys distribuïts paritàriament, en representació dels consells locals d'infància, a banda d'altres membres. D'eixos sis xiquets i xiquetes, 2 són membres del Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard. Són Joan Escrivà, de 6é de Primària, i Sílvia Villamayor, de 5é.

Els representants de Bellreguard van eixir escollits per sorteig de entre els 7 municipis que havien presentat candidatura per a aportar membres de fins a 12 anys al Consell de la Comunitat.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner,“a l’any següent de rebre el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, la tasca per a fomentar la participació dels xiquets i xiquetes que duguem a terme des de l’Ajuntament rep ara un nou reconeixement” amb la incorporació de Joan i Sílvia al Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Pujar