Castellano

La Setmana Santa pren els carrers de Bellreguard

La Setmana Santa pren els carrers de Bellreguard
  MÉS FOTOS
  La Setmana Santa pren els carrers de Bellreguard - (foto 2)
  La Setmana Santa pren els carrers de Bellreguard - (foto 3)

  La Setmana Santa pren des de hui els carrers de Bellreguard amb la missa de campanya al carrer Ecce Homo a les 19:30 i la processó de la confraria del Silenci “Pas de la Soledat” a les 21:30 amb eixida i tornada a l’església. Demà dimecres, a partir de les 22 hores serà un viacrucis nocturn el que omplirà de misteri i devoció el casc antic. Dijous Sant a les 21:30 la confraria del Sant Sepulcre de Nostre Senyor Jesucrist traslladarà el Natzaré des del carrer de la Vela a l’església, que a els 23 hores acollira la vigília d’oració, la popular «hora santa».

  Divendres Sant, la passió i mort del Senyor, els anomenats «oficis» se celebraran a les 17 i a les 18:30 a la capella de la platja i a l’església parroquial, respectivament. I a les 20 hores s’iniciarà la processó del Sant Soterrament que, després de recórrer els carrers Major, l’avinguda d’Alacant, la Vela, el carrer Riu d’Alcoi, el de Jaume I, l’avinguda d’Alacant, el carrer de l’Ecce Homo, el de Sant Miquel i el de Sant Roc, tornarà a l’església on es realitzarà el singular relleu dels cabos, una peculiaritat de la Setmana Santa de Bellreguard que troba les seues arrels abans de la guerra.

  Els cabos, com popularment es coneixen, o caps de ferro el formaven 2 grups de 12 homes vestits de negre amb casc d’armadura i un llança amb un mocador de seda blanc embolicat que representen una centúria romana. Una tradició que en els anys 60 va desaparèixer, es va reprendre tímidament en els 70, però no va ser fins els 90 del segle passat quan es va consolidar. Com a custodis del Monument, Divendres Sant acompanyen el Sepulcre i Diumenge de Resurrecció tornen a fer aparició però amb una indumentària diferent, jupetins verds i faixa roja o jupetins roigs i faixa verda, amb motiu de l’Encontre que se celebrà a les 9 del matí. La vespra, el Dissabte Sant, la Processó del Silenci recorrerà els carrers del poble entre el cementeri i la parròquia a partir de les 20 hores.

   

  Pujar