Castellano

‘La Fúmiga’ posarà el colofó musical a les Festes del Poble de Bellreguard

‘La Fúmiga’ posarà el colofó musical a les Festes del Poble de Bellreguard
  • El gran fenòmen actual de la música en valencià actuarà el 24 de setembre per a tancar una programació musical que manté les nits temàtiques i recupera el ball i la revetla

El grup La Fúmiga, un dels màxims exponents actuals de la música en valencià, será l’encarregat de posar el punt i final a les Festes del Poble de Bellreguard, que tenen lloc enguany del 16 al 24 de setembre.

La banda nascuda a Alzira (La Ribera) que s’ha convertit en el fenòmen musical dels darrers anys a terres valencianes será la gran protagonista de La Nit on Tot s’Acaba, amb vetlada que es completarà amb l’actuació, després, d’una altra formació amb tiró: Las Hijas de la Cumbia.

Sense dubte, l’actuació de La Fúmiga es el plat fort del capítol musical de les Festes del Poble, que arriba enguany amb alguns canvis.

Per una banda, es manté la filosofía d’organtizar nits temàtiques posada en marxa en la darrera edición, però també, atenent a les suggerències traslladades pel veïnat, es recuperen esdeveniments musicals com el ball amb orquestra i una nit de revetla.

En definitiva, “mantenim allò que va funcionar l’any 2019 i reformulem allò que ens ha demanat la gent, com les revetles”, segons explica el regidor de Cultura Festiva, Àlex Ruiz.

La primera de les vetlades temàtiques tindrà lloc el dimarts 20, amb la Nit Més Jove, que serà una mena d’homenatge als DJs locals que van amenitzar els mesos de confinament de la Covid. Actuaran Miguel Aparisi DJ, Sergi Night i DJ Pipe.

A l’endemà serà la Nit del Tribut, en la que el grup DLocos tocarà els èxits de El Canto del Loco.

El dijous 22 arribarà la Nit Clàssica, amb el recital ‘Aforismes’ de l’Orfeó Universitari de València, que enguany celebra el seu 75è aniversari. El concerté s un homenatge a Joan Fuster, amb cançons de Matilde Salvador i amb l’estrena de la peça ‘(Des)Aforismes’, de la compositora Montserrat Palacios.

No és la primera vegada que l’Orfeó Universitari de València actúa a les festes de Bellreguard. Ja ho va fer l’any 1970, quan es commemorva el centenri del Crist de la Misericòrdia com a patró del poble.

Eixe mateix dia 22 hi haurà també ball, amb l’orquestra Empopados.

Divendres 23 serà el torn per a la revetla, amb l’actuació de l’orquestra La Tribu.

I finalment, el dissabte 24 posarà el colofò a les Festes del Poble la Nit on Tot s’Acaba, amb La Fúmiga i Hijas de la Cumbia.

A  banda d’aquesta programació de nits temàtiques, ball i revetla, les Festes del Poble tenen enguany altres cites musicals:

  • El divendres 16 es celebrarà el XXI Concert de Música de la Colla de Dolçainers i Tabalaters de Bellreguard.
  • El dissabte 17 hi haurà un concert de guitarra clàssica a càrrec d’Aida Alonso, guanyadora del VI Concurs de Guitarra de Joves Intèrprets de Gandia 2021.
Pujar