Castellano

Bellreguard viu la Setmana Santa

    Bellreguard viu de ple la Setmana Santa. Com cada any des que es van recuperar a finals del segle passat, els cabos o caps de ferro eixiran realitzaran el relleu de guàrdia en acabar la processó del Sant Soterrament que començarà a les 20 hores. Es tracta d'uns personatges singulars de la Setmana Santa de Bellreguard que, en representació d'una centúria romana, formen dos grups d'homes vestits de negre amb casc d'armadura i llança amb un mocador de seda blanca enrotllat. Diumenge de Resurrecció, amb motiu de l'Encontre, reapareixeran amb una indumentària que combina roig i verd.

    Hui dimarts a les 19:30 hores es traslladarà l'Ecce Homo del carrer que porta el seu nom a l'església, i a les 21:30 eixirà en processó la Mare de Déu de la Soledat. Demà dimecres a les 22 hores se celebrarà un viacrucis nocturn amb eixida i arribada a la plaça Major. Dijous Sant a les 21:30 es traslladarà la imatge del Natzaré des del carrer de la Vela a l'església i a les 23 hores se celebrarà l'Hora Santa amb l'oració davant el monument. I dissabte a les 20 hores hi haurà processó del silenci amb eixida des del cementeri.

    Els actes, organitzats per la Junta Local de Confraries, van començar però a mitjans març. Des d'aleshores hi ha hagut tallers, cercaviles de cornetes i tambors, la tamborada i trencada de l'hora o el pregó, a més de celebrar el divendres de Dolors i el diumenge de Rams. Bellreguard compta amb 3 confraries -la del Crist de la Misericòrdia, la del Sant Sepulcre i la del Silenci "Pas de la Soledat"- que agrupen al voltant de 300 persones.

    Pujar