Castellano

Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts

Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts
  MÉS FOTOS
  Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts - (foto 2)
  Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts - (foto 3)
  Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts - (foto 4)
  Bellreguard reorienta el model de les Festes del Poble incorporant-ne un ample programa de concerts - (foto 5)

  Les festes del Poble de Bellreguard arribaran enguany amb importants novetats en l’apartat musical. La programació preparada per l’Ajuntament incorpora un canvi en el model amb una aposta per les nits de concerts, amb un ventall de propostes per als diferents públics. Es dóna cabuda a intèrprets i grups de dins i fora de la Safor, amb una presència destacada d’actuacions en valencià. Amb això, en paraules de l’alcalde, Àlex Ruiz, el Consistori dóna una passa en “l’objectiu d’avançar cap a un model de festes més participatiu i inclusiu” que, a més, “combina la promoció de la cultura pròpia del poble i el seu entorn amb la voluntat d’oferir un programa musical divers i de qualitat”.

  Del rock dur al rap, a la lírica o a la música electrònica, entre d’altres estils. De Prozac Soup, Pupil·les, Ebri Knight, a Chimo Bayo. D’un tribut a Fito & Fitipaldis a una altre a Montserrat Caballé amb la participació de la seua filla. Els concerts s’han repartit en nits temàtiques, cadascuna d’elles per a un públic determinat.

  Així, el 24 de setembre tindrà lloc la ‘Nit més jove’. Actuaran els DJ Sergi Night i Plan B. El 25 serà la ‘Nit del tribut’, amb el repertori de Fito & Fitipaldis interpretat per La Sede.

  No acabaran eixe dia els tributs. La ‘Nit clàssica’, el dia 26, oferirà l’espectacle Casta Diva, un memorial a Montserrat Caballé que tindrà com a soprano a la seua filla, Montserrat Martí Caballé. L’elenc el completen Fernando Álvarez (baríton) i Ignacio Guzmán (tenor), acompanyats per l’ensemble Italia Salotto.

  ‘La Nit més nostra’ (divendres 27) es dedica a la música més actual i en valencià. Del pop made in Vilallonga de Capa de Plàstic, al rap melòdic de Pupil·les, i la barraja d’estils dels catalans Ebri Knight.

  Per últim, el dissabte 28 arriba ‘La nit on tot s’acaba’. Un fi de festa musical amb dos dels plats forts de la programació. Per una banda, el rock dur de Prozak Soup. Per altra, tot un mite de la música electrònica, com Chimo Bayo.

  Per a la regidora de Cultura Festiva, Lorena Peiró, el canvi en el model musical de les festes obri aquestes a tot tipus de públic, per la qual cosa confia en que “tant els nostres veïns com aquelles persones que ens visiten en les festes de setembre gaudisquen del programa de concerts”. Eixe és un dels objectius, com també -ha afegit- “que les Festes del Poble servisquen d’altaveu per a grups del nostre entorn, així com de tot el nostre domini lingüístic”.

  Pujar