Castellano

Bellreguard inverteix 150.000 euros en canviar l’enllumenat de la platja amb una ajuda de l’Ivace

Bellreguard inverteix 150.000 euros en canviar l’enllumenat de la platja amb una ajuda de l’Ivace
  MÉS FOTOS
  Bellreguard inverteix 150.000 euros en canviar l’enllumenat de la platja amb una ajuda de l’Ivace - (foto 2)

  L'Ajuntament de Bellreguard ha iniciat aquesta setmana els treballs per millorar l'eficiència energètica en la platja mitjançant la substitució de les lluminàries per altres noves de tipus LED, gràcies a una subvenció concedida per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

  Es tracta de la segona fase del pla municipal de renovació de l'enllumenat públic amb criteris d'una major eficiència energètica. El passat mes de març es van executar les obres de substitució en el casc urbà, i ara, amb la subvenció aconseguida, es desenvolupen les de la platja. La inversió total és de 149.978 euros, dels quals el 50% (74.989 euros) els aporta l'Ivace amb càrrec al seu programa d'ajudes per a l'execució de mesures d'estalvi i eficiència energètica en els sistemes d'enllumenat públic exterior. Per a finançar l'altra meitat de la inversió, l'Ivace dóna a l'Ajuntament accés a un préstec a 8 anys sense interessos.

  El projecte contempla el desmuntatge i substitució per noves lluminàries LED d'un total de 493 unitats. Amb el canvi, es pretén reduir la potència actual calculada en 59.520W a 21.120W, i el consum actual de 238.972,80 Kw/any a un futur de 63.613,44 Kw/any. El consum passaria, per tant, a ser d'una quarta part de l'actual.

  Per això, "aquesta és una inversió que encaixa a la perfecció en la filosofia del govern municipal, atès que contribueix a evitar el malbaratament d'energia i això genera, al mateix temps, un retorn econòmic" disminuint també la factura de llum municipal, segons ressalta l'alcalde, Àlex Ruiz.

  Aquest programa, adreçat a municipis de menys de 20.000 habitants, atorga als ajuntaments ajudes reemborsables bonificades en el seu tipus d'interés, combinades amb una subvenció. D'aquesta manera, es facilita l'execució dels projectes de reforma de l'enllumenat, a fi d'aconseguir una reducció del consum elèctric i disminuir les emissions de diòxid de carboni associades.

  Pujar