Castellano

Bellreguard destina els diners de les festes suspeses per la Covid-19 a la millora i adequació dels centres educatius

Bellreguard destina els diners de les festes suspeses per la Covid-19 a la millora i adequació dels centres educatius
  • Una modificació del pressupost, així com una ajuda de la Diputació de València, permeten destinar 110.483 euros a treballs en el col·legi i l’EPA

Els diners consignats enguany per l’Ajuntament de Bellreguard per a la celebració de les Festes del Poble, que han hagut de ser suspeses com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, serviran per a millorar les condicions dels centres educatius. “Ens haguera agradat poder celebrar les festes com cada any, però ja que no pot ser així, hem pres la decisió de destinar els diners a atendre assumptes prioritaris com ara l’ensenyament”, ha explicat l’alcalde, Àlex Ruiz. Aquest és, ha afegit, “sempre una necessitat bàsica i com a tal figura com una de les línies principals d’actuació de l’Equip de Govern”.

Per a la regidora d’Educació, Marta Avargues, “l’educació és si cap encara més important en el moment actual” de crisi sanitària, atès que “invertir en ella és invertir en més garanties per a la igualtat d’oportunitats  i accés al coneixement”.

Mitjançant una modificació del pressupost d’enguany, l’Ajuntament destinarà 50.000 euros de l’àrea de Cultura Festiva a noves inversions en materia educativa. Una quantitat que es complementa amb altres 38.000 euros d’una subvenció rebuda de la Diputació de València per a millores en la EPA, 5.999 euros del Servei Municipal d’Aigua i 16.483,96 euros de la partida d’Urbanisme Sostenible. Tot junt fan una inversió total de 110.482,96 euros en millores tant al CEIP Gregori Mayans i Ciscar com a l’Escola Permanent d’Adults (EPA).

Entre eixes millores s’hi inclouen algunes per garantir una major seguretat atenent a la situació de crisi sanitària, com la instal·lació de mampares i altres elements per tancar i separar espais, maquinària de desinfecció. També aprofitarà la inversió per acabar amb altres problemes, com la reparació d’una fuita d’aigua o d’humitats, així com altres treballs de fontaneria, jardineria i obres diverses.

Els treballs al CEIP Gregori Mayans i Ciscar han començat ja, mentres que els de l’EPA ho faran en propers dies.

Pujar