Castellano

Bellreguard assessora als veïns per a que puguen optar a les ajudes del Pla Renhata per a reformar les vivendes

Bellreguard assessora als veïns per a que puguen optar a les ajudes del Pla Renhata per a reformar les vivendes

  Davant la imminent publicació de les ajudes de l’anomenat Pla Renhata per a l’actual exercici, l’Ajuntament de Bellreguard torna a posar en marxa un servei d’assessorament als veïns que vulguen acollir-se al mateix per a realitzar obres de reforma de banys, cuines i llavadors. Tots aquells interessats poden passar per les oficines de l’Ajuntament a rebre tota la informació que necessiten, a partir del dijous 31 de gener. Aquest servei és “una aposta de la Regidoria d’Urbanisme per tal de facilitar al veïnat l’accés a aquestes ajudes”, segons el seu responsable, Joan Marco.

  El Pla Renhata o Pla de Reforma d’Interiors, Accessibilitat i Eficiència Energètica és una iniciativa de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a la millora de les condicions i qualitat dels habitatges, però també per al foment de l’activitat econòmica del sector.

  Des de l’Ajuntament de Bellreguard es torna a posar en marxa, igual que va fer l’any passat, un servei específic d’assessorament als veïns. Un Pla Municipal de Gestió, Informació i Tramitació, amb l’objectiu d’ajudar a les persones que vulguen millorar els seus habitatges a aconseguir d’una manera més còmoda i senzilla les ajudes públiques programades.

  De fet, al voltant de 60 famílies van mostrar el seu interés pel pla de 2018, moltes de les quals van decidir realitzar finalment els tràmits. De tots els expedients presentats, van estar acceptats més del 80%, la qual cosa vol dir que paga la pena acollir-se al pla, si realment es té projectada la reforma de l’habitatge per a l’actual exercici.

  Per un altre costat, sent com va ser un inconvenient no poder executar les obres en els terminis fixats al pla, i una de les principals causes per la quals moltes persones interessades no van poder optar a les ajudes, enguany “des de l’Ajuntament hem volgut encetar anticipadament la campanya d’informació, i activar des de ja mateix el Pla Municipal de Gestió, Informació i Tramitació, amb la intenció que les persones interessades puguen tindre més temps per a l’execució material de les reformes”, ha afegit el regidor d’Urbanisme, Joan Marco.

  Pujar