elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bellreguard actua per la igualtat de gènere en l’administració, la salut i la joventut

Bellreguard actua per la igualtat de gènere en l’administració, la salut i la joventut - (foto 1)

  Fins el 30 de novembre, la regidoria de la dona de l’Ajuntament de Bellreguard en col·laboració amb Equaàlitat, desenvolupa una sèrie d’accions en matèria d’igualtat de gènere de les quals s’ha realitzat ja un taller d’ús del llenguatge inclusiu a l’administració i, divendres passat, dues xarrades sobre problemes de salut específics de les dones que es van celebrar divendres. Fins al 30 de novembre es tractara l’educació en valors igualitaris, la igualtat en l’empresa i es sensibilitzarà sobre la violència de gènere, entre d’altres. Per a la regidora d’igualtat Dora Salavert, «encara que hem avançat molt, queda camí per fer com demostra el sostre de vidre o els 43 víctimes per violència de gènere a Espanya en el que portem d’any; no podem és baixar la guàrdia».

  De les accions previstes, s’ha realitzat un taller pràctic d’ús de llenguatge inclusiu a l’administració que va repassar conceptes bàsics i recursos existents en la matèria, a més de reviar la documentació pública accessible des del web de l’ajuntament. I divendres, les “Xarrades per la Salut” van tractar sobre l’empoderament sexual femení amb la psicòloga especialitzada en teràpia de parella Lara Avargues i els trastorns en la conducta alimentària de la població infantil-juvenil amb la inferemera especialitzada en salut mental Lorena Cubas.

  El 16 de novembre a les 17 hores es realitzarà un taller sobre educació en valors igualitaris adreçat a famílies amb xiquets i, per tal de facilitar l’assistència de pares i mares, s’organitza un taller de contacontes en paral·lel. L’endemà, se celebrarà la primera jornada municipal sobre igualtat a l’empresa amb activitats que donaran a conéixer les diferents polítiques d’igualtat que poden dur a terme les empreses, així com el punt de vista de diferents perfils sociològics en relació a la temàtica. En la jornada intervindrà Gemma Fabregat, professora de la Universitat de València.

  D’altra banda, es difondrà un tríptic informatiu sobre els recursos d’ajuda que el municipi i la Policia Local oferixen a les víctimes de violència de gènere i, per tal de sensibilitzar la població juvenil, es llançarà la campanya #llevatlabena, en la qual participaran xiques i xics de Bellreguard. Finalment, s’obrirà una pàgina de Facebook pròpia del departament per a reforçar la visibilitat de les polítiques de gènere municipals. Les accions estan subvencionades per la Diputació de Valencia, Joventut, Igualtat i Esports.

   

  Pujar