elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Taller de Cuina amb Sabor Valencià inicia la campanya del Serval per a promoure l’ús del valencià a l’hostaleria i a la cuina familiar

El Taller de Cuina amb Sabor Valencià inicia la campanya del Serval per a promoure l’ús del valencià a l’hostaleria i a la cuina familiar
  • El projecte «A mos redó» aglutina tres campanyes complementàries destinades a difondre receptes de la nostra cuina i a potenciar el vocabulari gastronòmic valencià.

La Regidoria de Cultura, a través del Serval (Servei de Promoció i Ús del Valencià) ha posat en marxa el projecte «A mos redó», destinat a tota la ciutadania i que engloba tres campanyes locals: el Taller de Cuina amb Sabor Valencià, per als interessats i les interessades que s’hi hagen inscrit; la campanya «Com més sucre, més dolç», que consistix en el repartiment de sobres de sucre a tots els bars i restaurants de la ciutat i que enguany difonen sis receptes molt valencianes, i la commemoració del Dia de la Llengua Materna, el 21 de febrer, amb un cartell i una sèrie d’adhesius amb modismes relacionats amb la cuina i que es dirigix, sobretot, als centres educatius.

El Taller de Cuina amb Sabor Valencià està impartit per Patri Aranda, actriu i dinamitzadora cultural, els dies 24 i 31 de gener al Centre Formació Persones Adultes Enric Valor d’Alzira, de 16.30 a 18.30 h. El taller, previst per a 40 persones, s’ha ampliat a 100 assistents, entre les quals hi ha alumnat del centre i les primeres persones que s’hi han inscrit.

 No es tracta d'un curs de cuina (no és un MasterChef), sinó d’una sessió que té una primera part de divulgació del vocabulari gastronòmic a través d’unes receptes, una segona part d’informació sobre cuina saludable i consum de productes de proximitat, i una tercera part, en què Patri Aranda cuinarà alguns plats senzills que es podran tastar.

La tècnica lingüística de l’Ajuntament d’Alzira, Andrea Maravilla,  informa que este taller és el mitjà triat pel Serval per a difondre la campanya «Bon Profit amb productes valencians» que realitza la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i que compta amb la col·laboració de la xarxa AVIVA i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu fer valdre els productes valencians, alhora que potencia el vocabulari gastronòmic valencià. Ens ha facilitat uns lots amb estos dos ingredients: formatge de pastor La Planeta de Xert i arròs de la cooperativa Cèrcol de Sueca, que fa un reconeixement a l’escriptor Joan Fuster. Estos lots i unes bosses per a la compra se sortejaran entre els assistents a les dues sessions.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha manifestat la seua satisfacció en comprovar el gran interés que ha generat esta triple campanya, que unix la promoció del valencià, la difusió de receptes de cuina tradicionals i l’elaboració de plats amb productes valencians de proximitat. «“A mos redó” té com a objectiu fomentar que la nostra llengua, el valencià, siga l’ingredient imprescindible en totes les nostres comunicacions i vivències», ha afegit el regidor de Cultura. 

En els pròxims 40 dies es difondran estes tres iniciatives, que contribuïxen a mantindre viva la nostra llengua, en tots els centres educatius, l’hostaleria i la ciutadania alzirenya. Bon profit!

Pujar