elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’atorguen els Premis Innovació Educativa Ciutat d’Alzira 2020

S’atorguen els Premis Innovació Educativa Ciutat d’Alzira 2020
  • L’acte de lliurament tindrà lloc la primavera de 2021

Esta setmana s’ha reunit el jurat dels Premis d’Innovació Educativa per a determinar els guanyadors de l’edició 2020, als qui posteriorment se’ls ha traslladat de manera telefònica. El lliurament de premis tindrà lloc la pròxima primavera de 2021.

La convocatòria està organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i la fundació Bromera i es dirigix al personal docent de centres educatius d’Infantil, Primària, Secundària, Educació Especial, Formació de Persones Adultes o Ensenyances Especialitzades de qualsevol població de la Comunitat Valenciana. Es tracta de dos premis, el XXII Premi d’Experiències d’Innovació Educativa i el XV Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» 2020.

El XXII Premi d’Experiències d’Innovació Educativa «Ciutat d’Alzira», amb el suport de la Regidoria d’Educació, busca experiències que potencien la creativitat de l’alumnat, l’educació en valors per a una adequada convivència. “Des de l’àrea d’Educació estem molt satisfets per les propostes presentades, totes elles treballen en la línia de l’educació participativa. Així mateix, ens comprometem a difondre-les dins de les activitats programades en la regidoria”, ha manifestat la regidora, Maria Calvo.

Per la seua banda, el  XV Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» 2020, organitzat per la Regidoria de Cultura i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, té per objectiu potenciar i donar suport a les diverses actuacions orientades a fomentar i consolidar l’hàbit lector. “Enguany s’han presentat propostes molt interessants que treballen per a conscienciar la població de la necessitat de llegir. Parlem d’experiències que empren els jocs i les activitats a l’aula per a difondre el plaer de la lectura. A més, el premi també valora els treballs que ajuden a la difusió de l’obra d’escriptors i escriptores de literatura infantil i juvenil en valencià”, ha explicat el regidor, Alfred Aranda.

El jurat acorda per unanimitat concedir els següents premis:

En els XXII Premis d’Experiències d’Innovació Educativa:

  • Educació Infantil i Primària educar en valors: “Per un cor solidari”, projecte educatiu del CEIP Alborxí d’Alzira, coordinat per Félix Cortés Gomis, amb una dotació de 800 euros.
  • Educació Secundària, premi compartit a les experiències titulades: “I si les coses no foren com sempre ens han contat?”, projecte educatiu realitzat per Xúquer CE d’Alzira a càrrec d’Elena Peris Bleda i Silvia Perpiñá Juan, amb una dotació de 400 euros, i “Jugamos para aprender y aprendemos para jugar”, del CIPFP Luis Suñer d’Alzira presentat per Blanca Bono Martínez, amb una dotació de 400 euros.
  • Educació Especial, EPA i ensenyaments especialitzats a l’experiència titulada “Espais i fortaleses, projecte inclusiu i solidari”, projecte educatiu del CEE Miquel Burguera de Sueca, realitzat per Ma. José Llicer Mauro, Mónica Álvarez Fuertes, Josefa Adelina Fuster Milvaques i Natalia Pérez Girau, amb una dotació de 800 euros.
  • Menció especial al projecte educatiu “Cartes per als malalts de Coronavirus”, del CPFPA Enric Valor d’Alzira, presentat per Marina Ballester Camarasa.

En els XV Premis d’Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d’Alzira 2020:

  • 1r Premi, dotat amb 800 euros, diploma i un lot de llibres. Un premi patrocinat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira al projecte “Contes que volen i altres històries”, del CEIP Lluís Vives d’Ontinyent, un projecte coordinat per Enriqueta Molla.
  • 2n Premi, dotat amb 600 euros, diploma i un lot de llibres. Un premi patrocinat per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura al projecte “Fullejant entre fulles”, del CEIP Tirant lo Blanc d’Alzira, una experiència coordinada per Inmaculada Masià.
  • Menció especial amb diploma i un lot de llibres per al projecte “Llegir sense majúscules”, presentat per l’IES Hort de Feliu d’Alginet, experiència presentada i coordinada per Begonya Soler Soriano.
  • Menció especial amb diploma i lot de llibres per al projecte “Champions Llig i Booktrailer”, del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó, presentada per Ana Isabel del Fresno.
Pujar